Firmă din Sânnicolau Mare cu angajați străini ilegali, amendată cu zeci de mii de lei

187

Tot mai mulți patroni angajează persoane din străinătate la firmele lor. O fac însă ilegal! Ultimul caz descoperit de polițiștii Serviciului de Imigrări a fost în Sânnicolau Mare, la o brutărie. În firma de panificație, oamenii legii au descoperit 3 cetățeni stăini, doi din Kosovo și unul din Serbia, care munceau deși nu aveau avize de angajare.

”În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au stabilit că bărbatul din Kosovo ar fi intrat ilegal în țară, fapt pentru care au întocmit acte procedurale în vederea continuării cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, întrucât acesta a solicitat acordarea unei forme de protecție internațională din partea statului român, a fost condus la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara”, au transmis polițiștii.

De asemenea, reprezentanții societății comerciale au fost sancționați cu 30.000 de lei pentru că au încălcat normele legale de încadrare în muncă a cetățenilor străini.

LĂSAȚI UN MESAJ