Firma DHL Timișoara a împlinit un an de activitate. Volumul mărfurilor a crescut cu peste 50% VIDEO

594

După 12 luni de activitate, în cadrul aeroportului internațional Traian Vuia din Timșoara, firma DHL se bucură de un real succes. Volumul de marfă transportat de căre DHL Timișoara a fost estimat în urmă cu un an de zile că va crește în proporție de 20%. Reprezentanții firmei însă au înregistrat, într-un an de zile, o creștere a volumului de mărfuri, de aproape 60%. Marfa tranzitată prin aeroportul Timișoara a crescut cu 56%.

”Acest procent de creștere a tranziției de mărfuri se datorează prezenței DHL, în aeroportul internațional din Timișoara. Un procent satisfăcător, înregistrat în doar un an de activitate. Dacă inițial am preconizat un volum realist, chiar pesimist de 20%, iată că am depășit orice așteptare. Prezența DHL reprezintă un stimul foarte important pentru afacerile regionale, pentru piața din vestul României. Pe viitor sperăm că va fi și mai bine”, declară Dan Idolu, directorul aeroportului ”Traian Vuia” Timișoara.

În urma unei investiții de peste 1 milion de euro, într-un proces care a durat aprope un an, DHL dispune în cadrul aeroportului de o hală specială, unde să își desfășoare activitatea. Dispozitivele electronice de împachetat, preluat și verificat mărfurile, se ridică la standardele europene. Datorită volumului ridicat de mărfuri, reprezentanții firmei au fost nevoiți să modifice și avionul transportator. Astfel că au schimbat vechiul avion cu capacitatea de 3,5 tone, cu unul care poate încărca peste 5,5 tone. Creșterea capacității de transport a crescut cu 60%. Zona de vest a țării este deservită de două astfel de avioane.

”Am preluat această facilitate într-o stare în care nu ne permitea să evidențiem foarte bine valoarea ei. În acest moment dispunem de un dispozitiv de sortare automat. Mărfurile prelute provin atât din comunitate, cât și din afara ei. Ideea instalațiilor necesare volumului de mărfuri a fost gândit în așa fel, încât să scurteze timpul de pregătire a coletelor, până la momentul îmbarcării acestora”, declară Luigi Vendrami, director operațiuni DHL România.

Compania DHL își desfășoară activitatea de transport aerian pe plan mondial, în peste 200 de țări. Totodată, zilnic, înregistrează un număr de zboruri de aproximativ 200. În Timișoara are loc un zbor în fiecare zi.

LĂSAȚI UN MESAJ