Firma care introduce sistemul de apă-canal în Reşiţa, amendată de Primărie

696

Primăria Reşiţa a amendat firma de construcţii care efectuează lucrările de introducere a sistemului de apă şi canalizare în municipiu. Sancţiunea nu a fost aplicată pentru că lucrările nu se fac bine, ci pentru că la introducerea reţelei de canalizare muncitorii au distrus o stradă înreagă. Au lăsat numai noroi în urmă, aşa că autorităţile reşiţene au decis să ia măsuri.

“Primăria Municipiului Reşiţa a avertizat Asocierea S.C. HIDROCONSTRUCŢIA S.A. şi S.C. ELECTROSISTEM S.R.L, care execută lucrări la reţelele de apă şi canalizare pe raza municipiului, în cadrul POS Mediu, să ia măsuri pentru remedierea problemelor apărute pe Aleea Gugu, unde se desfășoară lucrări de alimentare cu apă și introducere rețea de canalizare. Totodată, a fost aplicată și o sancțiune contravențională în valoare de 2.500 de lei. În cursul săptămânii precedente, în zonă s-au efectuat branșamente pentru racordarea la rețeaua de apă și canalizare a imobilelor”, transmite Primăria Reşiţa.

Autorităţile locale din Reşiţa susţin că se putea interveni mai devreme chiar de societatea municipală care coordonează proiectul European de modernizare şi extindere a reţelei de apă-canal.

“Reamintim că operatorul judeţean de apă şi canalizare – SC AquaCaraş SA- este autoritatea contractantă a acestui program european de finanțare a lucrărilor și are posibilitatea de a lua măsuri împotriva constructorilor, în situația în care nu se respectă obligațiile contractuale”, mai transmit autorităţile din Reşiţa.

S-a ajuns la sancţiuni după ce locuitorii din zona unde se lucrează au depus nenumărate sesizări la Primăria Reşiţa.

LĂSAȚI UN MESAJ