Finanţarea de la Guvern a Centurii de Sud a Timişoarei, în stand-by

78

Finanţarea de la Guvern pentru realizarea centurii de Sud a Timişoarei este nesigură. Chiar dacă edilul-şef a făcut demersuri ca proiectul să fie introdus în proiectul de buget.

Pe lista investiţiilor, centura este trecută la capitolul proiecte prioritare pentru 2016, dar şi pentru 2017 – 2019 (foto http://gov.ro). “Oricine poate surprinde în orice formulă riguroasă, nu prin aprecieri subiective nevoia oraşului de a avea o centură. Numai un încuiat la minte nu înţelege că Timişoara are o nevoie stringentă de centură a oraşului”, explică primarul Nicolae Robu.

De asemenea, Robu nu a putut preciza nici dacă vor fi alocaţi bani de la buget pentru construirea noului corp de clădire al Spitalului de Copii “Lous Ţurcanu”.

Finalizarea lucrărilor la tronsonul dintre Giarmata şi Remetea Mare va rezolva cea mai mare parte a problemelor de trafic prin Timişoara.

De cealaltă parte, preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, a purtat discuţii pe această temă cu reprezentanţii Guvernului. “S-a discutat despre lista prioritară de proiecte mari pe care judeţul Timiş le susţine. Prima pe listă este centura de sud a Timişoarei. Avem promisiunea că în acest an va avea loc achiziţia de lucrări. Ar fi bine ca la finalul iernii să avem finalizată licitaţia, astfel încât imediat după iarnă să pornească lucrările. Este o lucrare serioasă, de aproximativ 95 de milioane de euro care ar ajuta şi Timişoara, pentru că ar scăpa foarte mult de ceea ce înseamnă circulaţia grea şi o serie de reparaţii şi necazuri care se produc pe drumurile din oraş”, spunea în vară, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Varianta Ocolitoare Sud a Timişoarei, cea între DJ 591 – DN 59 – DN 6 km 0+000 – km 25+690, va avea o lungime de 25,7 kilometri şi va costa peste 90 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ