Finanțare de aproape 1 milion de euro pentru un spital din Timiș

243

Vestea bună a fost adusă de către Unitatea de coordonare și implementare programe din cadrul Ministerului Sănătății, care confirmă că proiectul ”Prevenția în sănătate și creșterea calității vieții pentru locuitorii din Făget”, depus la minister de Primăria orașului Făget, a fost admis.

Proiectul făgețean a fost declarat admis, după etapa de evalu­are administrativă, în care au fost evaluate criteriile formale de eligibilitate prevăzute în Ghidul Aplicantului.

”Încă un proiect este pe drumul cel bun! Dacă acum doi ani am reușit să aducem Spitalului Oră­șenesc Făget aparatură în valoare de 500.000 de euro, prin acest nou proiect vom aduce fonduri de încă 800.000 de euro spre Spitalul Făget. Felicit și totodată aduc mulțumiri echipei mixte formate din angajați ai primăriei și spitalului, coordonată de domnul Silviu Dumitrescu”, a comentat cu satisfacție Marcel Avram, primar al orașului Făget, aflat la al patrulea mandat în fruntea urbei.

Finanțarea vine prin programul ”Provocări privind sănătatea publică la nivel european” (Grant SEE 2014 – 2021).

În perioada următoare va începe cea de-a doua etapă de evalu­are, respectiv cea tehnico-finan­ciară. Pentru această etapă Ministerul Sănătății a demarat procesul de selecție al experților externi.

Se dorește ca finalizarea celei de-a doua etape să se facă în cel mai scurt timp posibil, se mai arată în adresa ministerului de resort.

Sursa: https://redesteptarea.ro/bani-guvernamentali-spitalul-orasenesc-din-faget-primeste-o-finantare-de-800-000-de-euro/