Filiala ALDE Timiș merge mai departe pe mâna lui Tăriceanu

207

Organizația ALDE Timiș e printre primele filiale din țară care a organizat delegația permanentă pentru a convoca congresul partidului la nivel național. Din punctul de vedere al organizației locale, congresul pentru alegerea conducerii unitare trebuia organizat mult mai devreme, pentru că o conducere bazată pe sistemul de copreședinți s-a dovedit a fi una păguboasă și în alte partide, nu numai în Partidul Alianței Liberalilor și Democraților.

Duminica trecută a avut loc delegația permanentă națională convocată de 37 de organizații județene. Cu cu o majoritate covârșitoare, organizațiile au solicitat organizarea delegației permanente naționale pentru convocarea congresului.

„Lucrările delegației permanente naționale s-au desfășurat conform statutului. Dar la un moment dat au ieșit din sală Daniel Constantin și câțiva apropiați ai lui ce au alte puncte de vedere. E strict problema lor. Organizația Timiș este una stabilă în plină dezvoltare. Vin oamenii alături de partid. Și membrii timișeni vor susține un punct de vedere unitar. Se poate vorbi în momentul de față că încă nu există candidaturi depuse sau diverse alte variante. Călin Popescu-Tăriceanu are toată susținerea județului Timiș pentru a ocupa funcția de președinte unic la ALDE. E un liberal democrat care de-a lungul anilor a avut o poziție clară și tranșantă în politică. Nu a mers în stânga sau în dreapta, după cum fac unii și altii sau după cum bate vântul intereselor. A fost un bun premier al României, un lider adevărat, este o personalitate între primele ca încredere în rândul populației. În opinia locală se apreciază că ar putea fi liderul unic al formațiunii din care fac parte”, apreciază liderii ALDE Timiş.

„În ceea ce privește contestațiile lui Daniel Constantin, care spune că ALDE este casa lui, ceva nu este în clar. Vreau să vă întreb cum poți să-ți dai propria casă în judecată? Că a spus că va da în judecată partidul pentru că nu a respectat statutul și a încălcat legea. Aici se vede o lipsă de coerență totală. Delegația permanentă națională care s-a convocat și s-a ținut duminica trecută a mai fost convocată încă de minim trei ori până acum pentru chestiuni de importanță majoră. Și aici mă refer la validarea candidaților la alegeri locale, validarea candidaților la alegerile parlamentare, inclusiv validarea lui Daniel Constantin pentru funcția de deputat și apoi pentru validarea miniștrilor între care și Constantin, pentru funcția de ministru al mediului și funcția de vice-premier. Nu știu ce agendă are dar vreau să vă spun că nu se pune problema să se scindeze ALDE. Există două, trei persoane apropiate lui, din grupul parlamentar, care nici măcar nu și-au manifestat intenția de a pleca din partid dar au susținut oarecum ideile lui. Duminică vom avea birou politic național pentru a stabili agenda următoarelor evenimente până la Congres”, a încercat să lămurească lucrurile din urma ultimelor fricțiuni din partid parlamentarul Marian Cucșa.

LĂSAȚI UN MESAJ