Filarmonica Banatul poate intra în reabilitare. Dispar elementele de sticlă

82

Clădirea care adăpostește Filarmonnica Banatul poate intra în reabilitare. Direcția pentru Cultură a Județului Timiș a dat ultimele avize proiectului, dar a eliminat din plan elementele din sticlă ggândite de proiectant.

Așadar, proiectanții trebuie să reface unele devize, iar apoi Consiliul Local Timișoara trebuie să le aprobe în plen. Primarul vrea ca acest lucru să se întâmple până cel târziu marți pentru ca lucrările să fie gata până în 2021.

„Se menţine tot ceea ce este tipic pentru clădirea actuală, pe care trebuie să o păstrăm, la care se adaugă construcţii din sticlă care nu schimbă aspectul, dar asigură crearea unui spaţiu interior mult mai mare decât cel actual. Vom avea un foaier generos, foarte frumos şi foarte funcţional. În sala mare se va schimba totul, inclusiv instalaţia de climatizare pentru a avea o sală spaţioasă, cu acustică foarte bună”, a explicat, la lansarea proiectului, Nicolae Robu.

Edilul a detaliat că în grădina de vară va fi şi o cafenea, dar şi un spaţiu acoperit, care va putea fi folosit nu doar în perioada estivală. Se va crea o mare sală de spectacol concepută cu foarte multă sticlă în exterior, pentru a nu obtura spaţiul, iar copertina se va putea retrage automat, pentru a putea crea şi atmosfera de spectacol în aer liber.

Pe partea exterioară, proiectul prevedea amenajarea mai multor mici magazine culturale, de unde să se poată achiziţiona tablouri, artizanat, CD-uri cu muzică, hărţi şi ilustrate cu Timişoara, bilete ale unor agenţii de turism, librării, anticariate, ziare şi reviste, instrumente muzicale.

LĂSAȚI UN MESAJ