Filarmonica Banatul, alături de tânăra flautistă care trebuie urgent operată pe creier

3744

Povestea cutremurătoare a Carinei Udriste, o tânără flautistă din Timișoara care are nevoie de 25.000 de euro pentru a fi operată pe creier în Italia, i-a impresionat chiar și pe reprezentanții Filarmonicii Banatul. Astfel, aseară, în pauză și după un concert vocal-simfonic, publicul a fost încurajat să facă donații pentru tânăra de 17 ani.

Sală arhiplină la filarmonică. În pauză și după concert, publicul a făcut donații pentru o urgență medicală a tinerei flautiste Carina Udriste. S-au strâns 7.500 lei și 450 euro. Orchestra, în 10 martie 2016, ora 19.00 la sediul nostru, va susține un concert pentru Carina. Vă mulțumim pentru generozitatea dumneavoastră, și vă așteptăm în 10 martie„, a scris Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul din Timișoara, pe Facebook.

Inițiatorii campaniei „Universul Carinei” au adunat suma de 6.500 de euro

Până ieri, inițiatorii campaniei „Universul Carinei” au adunat suma de 6.500 de euro. Carina Udriste visa de mică să ajungă instrumentist într-o orchestră pe marile scene ale muzicii. Elevă a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, tânăra a participat, ca flautist, la numeroase concerte din țară și din străinătate, dar și la olimpiade naționale și s-a implicat în acțiuni de voluntariat.

Viața Carinei s-a schimbat radical anul trecut, când a fost diagnosticată cu epilepsie de lob temporal. Acum, are nevoie urgent de o intervenție chirurgicală, pentru că acest chist descoperit crește rapid, îi presează creierul și îi provoacă crize epileptice atipice.

Carina este programată pentru operație la un neurochirurg din Italia, în luna martie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ