Fifor demisionează din Guvern. Update – Noua propunere pentru șefia Ministerului Apărării, un absolvent al UVT

372

Mihai Fifor a anunțat luni că își va da demisia din funcția de ministru al Apărării.

„Am încercat să fac un mandat cât se poate de bun. Pe de altă parte, am făcut o analiză foarte serioasă. Am văzut ce s-a întâmplat în ultimele luni și am considerat că pot să merg în echipă la partid să încercăm să pregătim cei doi ani foarte grei care urmează. E nevoie să pregătim echipa pentru proiectele acestea importante. I-am rugat pe doamna prim-ministru și pe dl președinte Dragnea să fie de acord să-mi depun mandatul”, a spus Mihai Fifor, la Palatul Parlamentului.

Potrivit ziardearad.ro, președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, ar fi una dintre variantele propuse pentru funcția de ministru al Apărării Naționale.

UPDATE

Senatorul PSD Gabriel Beniamin Leș ar fi o altă propunere pentru funcția de ministru al Apărării în urma demisiei lui Mihai Fifor. Gabriel Leș a fost secretar pentru armamente din octombrie 2015, numit de fostul premier Victor Ponta. A fost viceprimar și director APIA Satu Mare, este licențiat în economie, dar a făcut și cursuri la Colegiul Național de Apărare, scrie livearad.ro

Gabriel Leș este licentiat în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timișoara și deține un masterat în „Managementul financiar contabil și juridic al firmei”. A mai urmat un curs în 2009, în cadrul Institutului Național de Administrație – Programului de perfectionare „Achizitii publice, concesiuni, contracte”. În 2009, a absolvit Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici.

LĂSAȚI UN MESAJ