Fetiță nou-născută, lăsată la ghena de gunoi pentru că părinții își doreau un băiețel VIDEO

2420

O fetiță nou-născută a fost abandonată lângă ghena de gunoi de către tatăl ei, la doar câteva ore după ce s-a născut, deoarece familia avea deja două fiice, informează Daily Mail.

Fetița a fost găsită de către un gunoier care a chemat imediat poliția. Ulterior, ea a fost plasată într-un centru local de asistență de către autorități. Părinții au fost reținuți sub acuzația de abandon la scurt timp după aceea. Incidentul a avut loc în orașul Dongguan din provincia Guangdong, potrivit unui comunicat oficial.

Mama, în vârstă de 21 de ani, a născut copilul în data de 29 iulie, într-un apartament închiriat. Părinții au fost dezamăgiți după ce au descoperit că nou-născutul era fată. Tatăl, în vârstă de 24 de ani, a declarat poliției că „visul său de a avea un fiu a fost spulberat”. În mod tradițional, băieții sunt preferați de către părinții chinezi. Asta datorită capacității lor de a duce mai departe numele de familie.

Părinții au decis să-și abandoneze fetița, deoarece „nu-și puteau permite să crească trei copii”. Cuplul a luat decizia într-o asemenea grabă, încât fetița nici măcar nu a primit un nume, relatează presa locală. La scurt timp după nașterea bebelușului, bărbatul a dus-o pe fetița nou-născută lângă ghena de gunoi din cartier. Filmările de pe camerele de supraveghere difuzate de poliție îl arată pe tatăl care merge pe stradă în întuneric și duce fetița la ghenă.

Poliția a fost alertată după ce fetița a fost găsită de un gunoier. O echipă de medici a ajuns imediat la fața locului pentru a verifica starea copilului. Fetița acoperită doar cu cârpe, a fost dusă într-o ambulanță de către medici la un centru medical. Apoi a fost trimisă la un centru local de asistență, după ce a fost externată din spital a doua zi.

Părinții au fost arestați din apartamentul lor pe 2 august, după ce poliția a declanșat o anchetă. Amândoi au fost reținuți sub acuzația că și-au abandonat fetița. Bărbatul a rămas în arest, în timp ce femeia a fost eliberată pe cauțiune.

O astfel de infracțiune poate duce la o condamnare de până la cinci ani în China. Conform ultimelor statistici, aproximativ 100.000 de bebeluși sunt abandonați în această țară în fiecare an. Cu toate acestea, în realitate, puțini dintre părinți sunt pedepsiți, din cauza lipsei de aplicare a legii.

Sursa: stiri.aiudeanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ