Fetiță în comă după ce mama a spălat-o pe cap cu otravă pentru păduchi. Substanța i-a afectat creierul

6950

Trei fetiţe au ajuns în stare gravă la spital, după ce mama le-a spălat pe cap cu o soluţie folosită împotriva căpuşelor la animale. Una dintre copile e în comă, otrava i-a afectat creierul, iar medicii fac eforturi să o salveze.

O mamă a folosit o soluţie toxică în loc de şampon, ca să-şi spele pe cap fetele. Copilele au vârstele de 6, 8 şi 11 ani. Mamei i-a fost teamă că cele mici au luat păduchi de la şcoală şi s-a gândit că o soluţie împotriva căpuşelor la animale le-ar ajuta.

”Am folosit nişte soluţie, am făcut-o cu apă, am crezut că nu o fac prea tare, ele se tot scărpinau pe cap. Cea care e mai rău, imediat a venit şi mi-a spus că o doare în piept, că e rău. Mi-am dat seama că nu e bine, am spălat-o, după aceea am trezit-o şi pe cea mică”, spune mama fetelor.

Cele trei fetiţe nu se mai putea ţine pe picioare. Mama a chemat ambulanţa și cele trei surori au fost duse de urgenţă la Cluj. Una dintre ele este în comă cu probleme neurologice.

”Cu manifestări respiratorii şi cu manifestări neurologice, pratic e un copil în comă care este ajutat de aparate să respire. În acelaşi timp, se administrează tratamentul care este antidotul acestei intoxicaţii”, a spus Daniela Drăghici, medic primar pediatru la spitalul din Cluj.

Medicii spun că substanţa acţionează ca o otravă în cazul oamenilor. Şi la animale se foloseşte diluată şi doar la recomandarea medicului veterinar.

Viaţa fetiţei de opt ani e acum în mâinile medicilor. Surorile de şase şi 11 ani sunt în stare stabilă. Poliţia a deschis dosar penal pentru vătămare. În acest caz ar putea fi sesizată şi protecţia copilului.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ