Fetiță de 5 ani salvată de Protecția Copilului, după ce mama a bătut-o cu mătura. Poliția a deschis dosar penal

84
O fetiţă de 5 ani, bătută de mama sa cu o coadă de mătură, a fost salvată de reprezentanții Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamț. Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele mamei pentru violenţă în familie.

„Sâmbătă seara am preluat fetiţa în regim de urgenţă, iar astăzi (luni n.r.) vom căuta un asistent maternal. De asemenea, vom merge la instanţă cu propunerea instituirii unei măsuri de protecţie în regim de urgenţă. În termen de cinci zile vom face toate evaluările, anchete la familia sa extinsă, în ideea că poate acest copil va ajunge în grija rudelor sau la un asistent maternal. Copilul poate ajunge din nou la mama lui dacă se dovedeşte că aceasta este responsabilă şi are grijă de el. Soluţia va fi dată instanţei în urma anchetei pe care am început-o astăzi”, anunță reprezentanții DGASPC.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele mamei pentru violenţă în familie.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie, cercetările fiind desfăşurate sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. Asupra femeii nu a fost luată nicio măsură preventivă”, aflăm de la reprezentanții IPJ Neamţ.

Femeia are 25 ani, este din municipiul Roman, iar infracţiunea ar fi fost comisă la începutul lunii noiembrie.

Ancheta a început după ce pe reţelele de socializare a apărut un filmuleţ în care un copil este bătut cu coada de mătură de către o femeie.

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ