Fetiță cu arsuri grave după ce a incendiat casa în care locuia, împreună cu alt copil

271

O fetiţă de 6 ani din satul bihorean Chişlaz s-a ales cu răni de gradul II la faţă şi mâini, fiind victima unui incendiu.

Nesupravegheaţi, micuţa şi un alt copil au încercat să aprindă focul, folosind lichid inflamabil, dar au dat foc casei în care se aflau.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a fost semnalat, prin apel la numărul unic 112, în jurul orei 14.10, semnalându-se şi că un copil a fost rănit, dar s-a autoevacuat din casa afectată de flăcări.

„În momentul sosirii la faţa locului, echipajul de pompieri militari paramedici a procedat la acordarea îngrijirilor necesare fetiţei rănite, care suferise arsuri de gradul II la nivelul feţei şi membrelor superioare, iar echipajele de stingere, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Chişlaz, au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului ce se manifesta la o încăpere, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte camere ale casei”, se arată în comunicatul ISU. Copila a fost apoi predată echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Cercetările făcute de pompieri au indicat faptul că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de jocul copiilor cu focul. „Fetiţa, împreună cu un alt copil, nesupravegheaţi fiind, au încercat să aprindă focul, folosind lichid inflamabil”, se mai arată în comunicat. Pagubele materiale înregistrate au constat în trei corpuri de mobilier.

La această misiune au intervenit trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Marghita, dintre care două echipaje de stingere cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi echipajul de prim ajutor calificat al subunităţii.

sursa: ebihoreanul.ro
foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ