Fetele sunt în grafic, băieții sunt codași

121

Voleiul timișorean a intrat oficial în pauza de iarnă în aceste zile cu stări de spirit diametral opuse. Fetele de la UVT Agroland încheie anul cu 18 puncte, în timp ce băieții de la CSU Vest nu sperie pe nimeni, sunt ultimii în clasament cu punctaj neschimbat față de startul sezonului.

Pentru prima oară după o lungă perioadă, Timișoara a primit cu bucurie vestea de a avea două echipe în prima ligă de volei. UVT Agroland și CSU Vest au promovat în Divizia A1 și din această toamnă au luat pulsul duelurilor tari din prima ligă. Fetele au făcut față cu brio acestor confruntări, reușind evoluții peste așteptări, în timp ce băieții sunt de departe cea mai slabă echipă a întrecerii.

UVT Agroland a reușit în primele 10 runde ale Divizia A1 de volei feminin o evoluție entuziasmantă cu 6 victorii și 4 înfrângeri, în total 18 puncte și locul 5 în spatele favoritelor la titlu. Iar fetele conduse de Bogdan Paul vor să țină cu dinții de acest loc. ”În acest moment avem altă stare de spirit și ne îndreptăm spre foarte scurta vacanță pe care o vom avea cu o bucurie mai mare. E foarte important să începem bine anul următor în campionat. Avem meci acasă cu Dinamo, apoi o deplasare la Lugoj și trebuie să obținem maximum de puncte. Dacă reușim, ocuparea locului al 5-lea va fi aproape sigură”, a concluzionat tehnicianul lui Agroland după ultimul antrenament al anului.

Primul meci din 2018 este programat la sala UVT de pe strada Oituz, în compania celor de Dinamo București, la 13 ianuarie.

Colegii de la CSU Vest sunt într-o situație total diferită. Studenții pregătiți de Sorin Schiesz sunt ultimii în clasament fără nici măcar un punct. Galben-albaștrii au reușit să adune doar 2 seturi în cele 13 partide disputate și să piardă 39 de seturi.

”Toate meciurile din acest campionat au fost grele pentru noi. Am sperat să fim puțin mai închegați și să ne meargă jocul mai bine. Nu pot spune că sunt mulțumit. Luăm și noi o pauză, care ne va ajuta foarte mult, mai uităm puțin de volei, după care ne întoarcem la pregătire”, a punctat antrenorul-jucător Sorin Schiesz.

Și băieții încep anul pe teren propriu, în 13 ianuarie, într-un joc cu Municipal Zalău, campioana en-titre a României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ