Festivalul SFR a pornit cu dreptul în prima ediție timișoreană

76

Filmul românesc, în ciuda zbaterilor sale între limitele subfinanțării și lipsei de cinematografe adevărate, continuă cu încăpățânare să existe, chiar să aducă regulat mari premii internaționale.

Nu mai este o surpriză ca o realizare a unei echipe românești de cineaști să fie marea surpriză a festivalurilor cu mare ștaif din toată Europa.
Nici micile festivaluri locale nu sunt lipsite de importanță. Filmele văzute de inițiați aduc după sine o emulație creatoare ce probabil va revigora industria cinematografică de la noi din țară.

A pornit prima ediție a Festivalului de Film Românesc de șa Timișoara. Nu vor fi foarte multe pelicule dar calitatea lor și a manifestîrilor conexe îl face interesant de la început.

Dacă spui Andrei Giurgea director al Festivalului și Irina Margareta Nistor nu mai puțin decât Ambasadoare a festivalului calitatea evenimentul este garantată. Acestora s-a alăturat și noua vedetă a filmului de acțiune Vlad Ivanov pentru a lîmuri publicul să vină la proiecția de gală.

„Ne-am dorit de foarte mult timp să ajungem la Timişoara, iar această colaborare cu Iulius Town vine în urma unei colaborări de succes de ani de zile cu Iulius Group – partenerii festivalului iniţiat şi organizat la Iaşi, de un deceniu. Vom avea trei zile şi trei nopţi pline de întâlniri speciale, filme şi o premieră românească foarte aşteptată. Vrem ca ediţia-pilot să fie de bun augur pentru următoarele ediţii” explică demersul său Andrei Giurgia.

Ambasadorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor este convinsă că un film atât de comentat deja ca „La Gomera” nu poate decât să fie lozul câștigător al evenimentului. Echipa condusă de Corneliu Porumboiu a trezit un real interes la Cannes.

Iar seara deschiderii a adunat și celelalte vedete pentru a povesti, glumi, explica sau doar pentru a fi aproape de iubitorii de film. Toată aventura frumoasă este posibilă și datorită colaborarii dintre Iulius Town (recent inaugurat) și iubitorii de cinematografie din Iași ce deja au zece ani de experiență cu un festival similar organizat de studenți și jurnaliști din asociația ARTIS.

Cine vrea să fie conectat cu tot ce e nou în cinematografia românească trebuie neaparat să vină la Iulius Mall și în serile următoare. Organizatorii ne asigură că merită.

LĂSAȚI UN MESAJ