Festivalul PLAI se pregăteşte de pe acum! O veste importantă pentru cei care nu vor să lipsească de la a XI-a ediţie

86

Trei zile de festival în capitala Banatului, nouă concerte de world music, jazz și fusion, 45 de parteneri culturali, 200 de activități, 100% voluntariat. Pe scurt, Festivalul PLAI! O veste importantă pentru cei care nu vor să lipsească la a XI-a ediţie, în 9-11 septembrie 2016: de astăzi se pot cumpăra abonamentele pre-sale ale ediției din 2016.

„Devenit tradiție pentru oraș, PLAI continuă toamna aceasta la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, când aleile sale vor răsuna cu voie bună, muzică, jocuri, ateliere, teatru, film, artă și activități multiculturale”, anunţă organizatorii.

plai 4Festivalul PLAI reunește artiști, voluntari, muzicieni și oaspeți de pretutindeni care, timp de trei zile, se bucură împreună de natură, trăiesc experiențe noi, interacționează reciproc și duc mai departe vestea despre festival.

Echipa PLAI lucrează deja la organizarea festivalului din toamnă și anunţă că abonamentele pre-sale ale ediției din 2016 se pot achiziționa începând cu 8 ianuarie 2016 până pe 9 martie 2016 la prețul de 50 de lei. Acestea sunt disponibile pe site-ul Eventim și în rețeaua de distribuție formată din magazinele Germanos, Orange, Vodafone și la librăriile Cărturești.

Festivalul PLAI, performanţe după zece ediţii

„Odată cu încheierea celei de-a zecea ediții PLAI Festival, cofondatorii și voluntarii Andreea Iager Tako și Norbert Tako transmit gândurile lor publicului, voluntarilor și partenerilor: Mulțumim foarte mult pentru cea mai frumoasă ediție de PLAI! În toți acești ani am învățat și crescut cu voi și suntem extrem de recunoscatori pentru toate experiențele, provocările, lacrimile și zâmbetele, tot ce înseamnă să oferi necondiționat și să ai atâția oameni diferiți în jurul tău care simt la fel. Am primit și cel mai frumos cadou de la public: prezența! A fost PLAIul pe care l-am visat. Nu ne puteam imagina o retragere mai frumoasă de la coordonarea festivalului PLAI. Au fost zece ediții pe care nu le vom uita niciodată!
În 2006 când am creat festivalul nu am avut niciun obiectiv privind longevitatea. Am dorit doar să creăm un eveniment relevant pentru Timișoara. Sperăm că am atins acest obiectiv și mulțumim tuturor celor care au crezut și au sprijinit visul nostru!”, preciza, în 14 septembrie 2015, echipa Plai.

A zecea ediție Plai a adus la Muzeul Satului Bănățean aproximativ 11.500 de oameni!

Festivalul PLAI (foto https://www.facebook.com/PLAIFestival) este considerat cel mai mare festival de „world music” din Europa, organizat 100% de voluntari, este primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards, finalist în 2012, 2014 și 2015 la categoria Best Small European Festival, este câștigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect multicultural din România, premiu înmânat de către Hans-Gert Pottering și Angela Merkel), a luat premiul I al Galei Societății Civile 2009 la secțiunea Artă și Cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ