Festivalul de Operă și Operetă, amânat din cauza ”condițiilor tehnice”

113

Unul dintre cele mai longevive și de succes festivaluri din Timișoara, cel de Operă și Operetă în Aer Liber, se amână. Opera Națională Timișoara a anunțat că, cel puțin momentan, concertele sunt amânate, din cauza … condițiilor tehnice.

Din cauza condițiilor tehnice care nu permit desfășurarea în maximă siguranță a spectacolelor programate de către Opera Națională Română din Timișoara în cadrul Festivalului de Operă și Operetă în aer liber (Teatrul de vară din Parcul Rozelor) ediția a XIV-a, instituția anunță amânarea evenimentului”, au transmis reprezentanții Operei Naționale Române Timișoara.

Problema o reprezintă scena care nu este sigură. Aceasta a fost afectată grav în timpul furtunii din 17 septembrie 2017 și nu a fost reparată nici până acum. Autoritățile locale spun că e nevoie de o expertiză pentru a repara scena, dar aceasta nu a fost făcută nici acum, la un an de la furtună.

Între Opera Națională Timișoara și Primăria Timișoara se duc acum discuții pentru a găsi o nouă locație pentru ca continuitatea festivalului să nu fie întreruptă.

LĂSAȚI UN MESAJ