Festivalul de Film TGIFF din Dumbrăvița nu va fi anulat

65

Festivalul de film Science Fiction și Fantasy “The Galactic Imaginarium” (TGIFF) trebuia să aibă loc în Dumbrăvița în perioada 23-24 mai 2020. Din cauza epidemiei mondiale de Covid-19 și a instituirii stării de urgență, organizatorul principal, Asociația pentru Educație Complementară(APEC) a fost nevoită să amâne perioada de desfășurare a festivalului și să găsească modalități noi de realizare, adaptate situației actuale.

Situația actuală a Festivalului

Organizarea Festivalului se afla într-o etapă avansată înainte de începerea epidemiei de Covid-19, cu majoritatea elementelor de program finalizate și cu lista de invitați confirmată. De asemenea, au fost acceptate la înscriere în jur de 200 de filme. Între timp, s-au mai înscris filme pentru Festival, la ora actuală avem în jur de 230 de filme înscrise, din care organizatorii și juriul vor alege filmele care vor participa în festival.
Trebuie menționat că o parte din filmele înscrise în festival au plătit taxă de participare. Ca atare, Festivalul trebuie să aibă loc, iar premiile Festivalului trebuie acordate.

Din cauza regulilor de distanțare socială, care probabil vor fi active și în luna septembrie 2020, singura activitate cu public, specifică festivalurilor de film, care poate respecta aceste reguli, este vizionarea de filme în sistem drive-in. 

O asemenea zonă, potrivită pentru un cinema drive-in în aer liber, este parcarea de lângă Sala polivalentă din Dumbrăvița.

Acest tip de eveniment era prevăzut inițial în programul festivalului, dar cu o singură proiecție, de promovare a festivalului.

Din cauza faptului că nu pot exista alte tipuri de manifestări cu publicul, pe durata festivalului, ediția 2020, organizatorii au decis să realizeze 4 proiecții de filme în sistem drive-in, și anume:
23 septembrie, ora 21.00 – proiecții de filme Science-Fiction, altele decât cele din finala festivalului
24 septembrie, ora 21.00 – proiecții de filme Fantasy, altele decât cele din finala festivalului
25 septembrie, ora 21.00 – proiecții de filme Science-Fiction, din selecția festivalului
26 septembrie, ora 21.00 – proiecții de filme Fantasy, din selecția festivalului

Evenimente online, din cadrul Festivalului
Marea majoritate a elementelor de program din Festival vor fi realizate utilizând platforme de întâlnire online (ZOOM, Google Meet, Discord), platforme de jocuri online (Board Game Arena), platforme de socializare (Facebook) și de distribuție de conținut video (YouTube).

Aceste activități vor avea loc în Sâmbătă 26 și Duminică 27 septembrie. Bilete și abonamenetele vândute înainte de apariția pandemiei

Până la apariția pandemiei de COVID-19, au fost vândute bilete și abonamente de participare la Festival și la workshop-uri, prin intermediul site-ului bilete.ro

Organizatorii TGIFF îi roagă pe cei care au cumpărat bilete și abonamente să meargă la site-ul bilete.ro și să ceară rambursarea banilor, deoarece prețurile noilor bilete este redus față de cele vândute anterior.

Accesul la Festivalul

Accesul la diferitele manifestări care vor avea loc în cadrul TGIFF, va fi după cum urmează:
Drive-in cinema
Vor exista patru proiecții de filme în sistem drive-in, în zilele de 23, 24, 25 și 26 septembrie, de la ora 21.00 (în caz de timp favorabil). Locația pentru evenimente este parcarea laterală de la Sala Polivalentă Dumbrăvița.

Sursa: dumbravitatv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ