Fenomenul periculos care amenință regiunile Banat și Crișana, în seara Ajunului!

969

Meteorologii avertizează că în Ajunul Crăciunului mai multe localități din Banat și Crișana se vor confrunta cu inundații din cauza creșterii debitului unor râuri.

Hidrologii au emis, luni, o nouă atenţionare Cod portocaliu de inundaţii ce va afecta, până la miezul nopţii, bazinul hidrografic Bistra, pe raza judeţului Caraş-Severin.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 00:00, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinul hidrografic Bistra (judeţul Caraş-Severin).

De asemenea, INHGA a emis, luni, o avertizare cod portocaliu de inundații pe râul Sebiş din județul Arad. Potrivit Institutului Național Hidrologie și Gospodărirea Apelor, avertizarea este valabilă până la ora 22.00. În următoarele ore, pe râul Sebiș, se vor produse scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundații locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de inundaţie.

Fenomene hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Moneasa.

LĂSAȚI UN MESAJ