Fenomene meteo periculoase de azi până luni seara. Cum va arăta vremea pe regiuni

278

ANM anunţă instabilitate atmosferică şi ploi torenţiale la nivelul întregii ţări, până luni seara.

Meteo, ANM – Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate atmosferică şi ploi torenţiale, valabilă în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, începând de duminică, de la ora 23:00, până luni, la ora 21:00.

Meteo, ANM – Conform ANM, în intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte.

Meteo, ANM – Se vor semnala averse care vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, precizează ANM.

Meteo, ANM – În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 15 – 20 l/mp şi izolat 30 – 40 l/mp.

Cod galben de furtună

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, noi avertizări nowcasting Cod galben de furtună, valabile în judeţele Vâlcea, Vrancea, Iaşi şi Timiş, în următoarea oră.

Meteo, ANM – Potrivit meteorologilor, până la ora 16:00, în localităţi din judeţele menţionate se vor semnala frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă care vor cumula local 25 /mp, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de dimensiuni mici.

ANM precizează că celulele convective se deplasează relativ rapid pe direcţia NV-SE. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Sursă: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ