Femeile la menopauză vor putea face copii! O procedură revoluţionară-VIDEO

625

O procedură revoluţionară, ce se efectuează în acest moment în doar câteva ţări, va fi implementată şi în România. Femeile aflate la menopauza vor putea face copii.

Menopauza precoce, rezervă ovariană scăzută, problemele endometrului sunt trei dintre cauzele principale ale infertilităţii la femei. Dacă până acum aceste diagnostice puteau însemna şi un capăt de drum pentru femeile care-şi doreau un copil, pentru acestea a apărut o nouă speranţă de a-şi vedea visul împlinit.

Unul din cinci cupluri sunt infertile

Unul din cinci cupluri aflate la vârstă reproductivă primeşte diagnosticul dur de infertilitate atât în România, cât şi la nivel mondial.

Cu opt luni în urmă a fost implementată, la nivel global, o nouă procedura, PRP, care permite extragerea anumitor celule din sânge, prelucrarea acestora şi injectarea apoi fie în ovare, care încep să producă din nou material genetic, fie în endometru, care se poate îngroşa suficient cât să poată permite implantarea embrionului.

Practicată în acest moment în doar câteva ţări, printre care Grecia, Spania şi Marea Britanie, procedura revoluţionară va fi implementată în premieră naţională în România, în Bucureşti.

Femeile aflate la menopauza pot face copii

“În Grecia, deja am realizat cu succes această procedură, avem rezultate foarte bune, femei de 4 ani la menopauza care acum sunt gravide. Începem şi în România şi sperăm să avem şi aici rezultate cel puţin la fel de bune că în Grecia”, a precizat profesor-doctor Konstantinos Pantos, prezent la Bucureşti tocmai pentru lansarea procedurii PRP.

sursa foto-video: Televiziunea medicală.ro

LĂSAȚI UN MESAJ