Femeie atacată de o ursoaică, pe o stradă din vestul țarii

215

O petroșăneancă a trecut prin clipe de groază, miercuri seara, când a dat „nas în nas” cu o ursoaică cu doi pui. Femeia se întorcea spre casă de la cumpărături, în zona ștrandului din cartierul petroșănean Aeroport, iar la un moment dat a observat fiara.

S-a speriat și a luat-o la fugă, scăpând dintr-o mână plasa în care avea câteva sticle. Norocul a făcut ca zgomotul produs de sticle să o sperie pe ursoaică, iar aceasta s-a retras în pădure. Femeia a scăpat fără răni, dar a tras o sperietură zdravănă.

Având pui, ursoaica a devenit agresivă, cred cei care au în administrare fondul forestier în care a fost semnalată prezența ursoaicei. Paznicul de vânătoare și mai mulți vânători din zonă au ajuns în zona respectivă, la scurt timp după ce femeia a fost atacată, pentru a alunga animalul cât mai departe de zona locuită. Pe parcursul nopții de miercuri spre joi, locul în care ursoaica a atacat a fost atent monitorizat de vânători și reprezentanți ai structurilor statului. Ieri dimineață, vânătorii au derulat o acțiune de gonire.

Astfel, pentru a determina ursoaica să se refugieze cât mai departe de acea zonă, au folosit petarde, dar și câini, pentru a produce cât mai mult zgomot. Zona în care animalul sălbatic și-a făcut apariția va fi monitorizată și în perioada următoare. Nu este exclus ca aceasta să mai coboare înspre oraș, unde găsește mai ușor hrană pentru pui. Acest caz nu este singular. În urmă cu câteva zile în urmă alt urs a dat atacul printre oile dintr-o gospodărie din Petroșani.

Sursă: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ