Farmaciile care au contract cu CJAS Timiș, obligate să asigure medicamentele compensate și gratuite. Ce trebuie să știe timișenii

92

Conform analizei Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, în primele șase luni ale anului, s-au consumat medicamente compensate și gratuite în valoare de 87.248.870 lei.

Cel mai ridicat consum de medicamente a fost înregistrat în luna mai (15.924.160 lei), iar cel mai scăzut în luna ianuarie (10.811.180 lei).

Anul trecut, în aceeasi perioadă, în Timiș, s-au folosit medicamente compensate și gratuite în valoare de 74.306.150 lei.

„Precizam faptul că, în cazul în care o persoană asigurată se adresează unei farmacii în vederea solicitării unui anumit tip de medicament gratuit sau compensat, iar aceasta nu dispune de medicamentul respectiv, farmacia are obligaţia, la cererea scrisă a asiguratului, să se aprovizioneze cu produsul solicitat, în termen de maximum 24 ore pentru bolile acute şi subacute şi 48 de ore pentru bolile cronice”, a precizat Victor Dumitrascu, Presedinte-Director General CJAS Timis.

În contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș sunt 140 farmacii.

LĂSAȚI UN MESAJ