„Fără proști în funcții publice” – posibil nou slogan politic, sugerează membrii Pro România Foto-Video

414

Unul din cele mai noi partide politice ce a fost recent înființat în țară crește, ca număr de membri, și în județul Timiș. Filiala Pro România din Timiș a fost vizitată azi de o importantă delegatație formată din membri de la centru.

Timp de câteva ore, echipa de conducere centrală a Partidului Pro România s-a aflat în vizită în Timișoara. La întâlnirea de lucru cu membrii de partid din Timiș au fost prezenți: Daniel Constantin, fondator al formațiunii politice „Pro România”, Nicolae Bănicioiu, prim-vicepreședinte, Constantin Iacov, secretar executiv, Felix Rache, mai cunoscut ca om de televiziune, dar și ca tehnocrat în alte guverne trecute.

Daniel Constantin a făcut în zilele precedente și alte vizite în Hunedoara și Sibiu, de unde vine cu impresii bune. Crede că organizațiile vizitate se dezvoltă normal, iar despre Timiș prevede că peste cinci luni, la alegerile pentru Parlamentul European, va fi peste media generală pe țară. Acest scrutin va fi un adevărat examen al maturității ideilor ce le vor aplica până atunci.

Vor fi pregătite liste cu cei mai buni oameni indiferent dacă vin în politică deja cu un bagaj acumulat la alte partide sau vor fi începători. Doar priceperea va conta.

Despre actuala guvernare opinează că a fost înțesată de gafe și de bâlbe. Chiar și oameni ce sunt de un anumit nivel au dezamăgit grav.

Una din cele mai grave măsuri a fost recenta rectificare bugetară plină de inabilități financiare. Ca un prim exemplu a fost dat bugetul de Ministerul Transporturilor, de unde s-au tăiat circa 1,2 miliarde lei fără o argumentație serioasă. Măsura este total împotriva celor mai simple logici dacă se are în vedere că transporturile sunt motorul unei economii sănătoase. Anul 2017 a fost al celor mai mici investiții, iar 2018 a continuat această linie negativă a investițiilor.

Nicolae Bănicioiu dă un alt exemplu de gafă politică crasă, enumerând câțiva politicieni ce au fost fie dați afară pur și simplu ori, mai elegant spus, remaniați, iar acum sunt chemați înapoi ca salvatori ai guvernării. Unul din aceștia este cel ce a căzut odată cu guvernul precedent, Ilan Laufer, pentru slabe performanțe, iar acum face valuri cu declarații total neavenite. Scuza că acesta ar fi vorbit în nume propriu nu este deloc acceptabilă din moment ce a fost la acel moment chiar în sediul PSD. Partidul său nu se poate doar dezice de el,ci ar trebui să fie solidar cu declarațiile bombastice, dar nefondate.

Tot ca exemple de greșită practică de exercitare a puterii sunt și gafele mult prea numeroase ale premierului Viorica Dăncilă, ce în opinia lui Bănicioiu, a prins prea mult curaj și vorbește prea multe, dar fără a fi corect sfătuită de consilieri. Aceștia ori nu există deloc, ori nu-și cunosc atribuțiile. Fostul ministru apreciază că premierul Dăncilă este un adevărat pericol de siguranță națională prin ce declară.

Vizita de la Ankara, urmată imediat de cea de la Riyad exact în momentul când relațiile celor două țări erau maxim de tensionate din cauza scandalului diplomatic iscat de asasinarea jurnalistului dizident Jamal Khashoggi, este unul din cele mai nepotrivite acte ale administrației guvernamentale. Nici vizita la Vatican nu a fost prea abil folosită dând loc la alte interpretări negative.

Secretarul general Constantin Iacov propune colegilor timișeni două masuri concrete de protest. Acestea ar fi mai eficiente decât alte vorbe lipsite de sens. Ar trebui afișate două banere imense, din care unul la sediul primăriei. Prin acesta ar trebui întrebat primarul despre legătura dintre mobilierul elegant și scump din biroul său oferit de firma ce este suspectă în cazul morții din Calea Lugojului de la furtuna din septembrie 2017. Iar la sediul PSD ar trebui un alt afiș imens în care să fie întrebați membrii partidului social-democrat dacă sunt mândri de Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă și de prestația lor.

Nici liberalii nu au fost cruțați de săgețile celor de la Pro România. A fost pusă la îndoială moralitatea PNL-ului.

Chiar dacă epoca lor a apus de mult, tinerii politicieni au crezut de cuviință să laude pe mai vechii Dan Poenaru ori Ilie Sârbu, ce ar fi fost exemple de oameni ce se „băteau pentru județul Timiș”.

Felix Rache a încercat să impună un nou slogan în locul cunoscutului „fără penali în funcții publice”. Acesta ar trebui înlocuit de urgență cu mai simplul „fără proști în funcții publice!”

LĂSAȚI UN MESAJ