Fără precedent. Elevii vor avea un cuvânt de spus la crearea unui manual

110

Veste bună pentru elevii din școlile românești. Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a anunţat că începând din vara anului viitor manualele vor fi elaborate împreună cu elevii, studenţii şi profesorii.

Chiar dacă acest proces nici nu a început, reprezentanții Ministerului Educației spun că manualele vor fi gata la timp pentru anul 2017.

 „O să vedeţi că în zona de predictibilitate suntem în situaţia de a avea, după un efort destul de lung, rezultate pentru noul cadru curricular clasa a V-a, clasa a IX-a, dar vom veni cu diferenţe anul acesta, o să vă spun pe scurt despre ce este vorba: manulele vor fi pilotate în vară. Nu s-a mai întâmplat acest lucru. Sigur, vor fi consultări până atunci, publice, dar vom avea, permiteţi să folosesc un termen în engleză – summer camp şi curricula, manualele vor fi pilotate cu beneficiari, cu tot cu tineri, copii, care împreună cu profesorii vor livra conţinutul, cu clase, astfel încât să înţelegem şi reacţia celor care sunt beneficiarii manualelor”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ