Fără frică de Dumnezeu! Ce a putut să facă o tânără din vestul țării în biserică

1913

Imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video al bisericii i-au revoltat pe credincioşi, care nu înțeleg cum poate cineva să recurgă la un astfel de gest. O tânără din Turnu Severin a distrus crucifixul Bisericii Catolice şi a furat din lăcaşul de cult o icoană a Sfântului Anton.

Reprezentanţii Bisericii Catolice nu vor depune plângere la poliţie, fiindcă nu doresc să facă rău nimănui. Ei au vrut doar să atragă atenția că biserica are sistem de supraveghere și speră ca astfel de situații să nu se mai repete.

Camerele video arată cum femeia intră în confesional. Iniţial, dă impresia că vrea să aprindă lumânări. Apoi, ia câteva hârtii de pe o masă, îndeasă în geanta pe care o purta toate lumânările de pe o altă masă, rupe un afiş de pe perete şi stinge lumânările aprinse.

După ce stă câteva secunde cu mâna pe statuia Fecioarei Maria, se îndreaptă brusc către crucifix şi îi smulge partea de jos a picioarelor. Scena se repetă şi mai rupe încă o bucată din trupul Mântuitorului. Crucifixul era valoros şi datorită vechimii sale.

Reprezentanţii Bisericii Catolice spun că nu vor depune plângere la poliţie. Distrugerea şi furtul obiectelor de cult sunt pedepsite de lege cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ