Fără drept de conducere în România, un bărbat a fost prins la frontieră cu permis irlandez

26

Un bărbat roman a fost oprit la frontiera cu Ungaria după ce a prezentat la control un permis de conduere fals. El nu avea dreptul să fie șofer în țară.

”În data de 11.11.2019, în jurul orei 02:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român G. I., în vârstă de 44 de ani, domiciliat în județul Timiş, la volanul unui autoturism marca Ford, înmatriculat în Italia. La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi un permis de conducere care avea însemnele autorităților din Irlanda. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui permis original, acesta fiind fals, iar în urma efectuării verificărilor specifice, aceștia au stabilit că bărbatul nu are dreptul de a conduce”, am aflat de la polițiștii de frontieră.

Bărbatul a declarat că a obţinut documentul prezentat la control în Irlanda, unde a plătit suma de 1.000 de euro. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ