Familiile cu venituri reduse dintr-un județ din Banat primesc o gură de oxigen de la autorități! Vezi cum sunt ajutate

181

Mulţi copii au rămas în întreţinerea bunicilor odată cu plecarea părinţilor la muncă în străinătate.

Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Caraș-Severin, plăteşte familiilor care au în întreținere copii de vârstă școlară. Condiția este să frecventeze fără întrerupere cursurile unei forme de învățământ organizate potrivit legii. Fac excepție copiii care întrerup cursurile din motive medicale. O altă condiție pentru a primi ajutoarele este să nu înregistreze absențe nemotivate în cursul unui semestru, care să conducă la scăderea sub 8 a notei la purtare.

Pentru a beneficia de ajutoarele financiare, persoanele în cauză trebuie să depună o cerere scrisă la primăria în a cărei rază îşi are domiciliul. Urmează o anchetă socială efectuată de personal de specialitate din cadrul primăriei, apoi dispoziţia de acordare emisă de primar.

Suma plătită pentru persoanele vârstnice beneficiare de alocația pentru susținerea familiei pe parcursul anului trecut a fost de 40.709 lei, dintr-un total de 5.156.277 lei, bani plătiți pentru toți beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, reprezentand un procent de 0,79%. Pentru trimestrul I al acestui an suma plătită a fost de 9.567 de lei, dintr-un total de 1.286.445 lei, reprezentand un procent de 0,74%.

LĂSAȚI UN MESAJ