Familii evacuate din trei imobile care sunt în pericol de prăbușire din cauza zăpezii

90

Dispoziţie de evacuare pentru locatarii din 3 imobile situate în oraşul Aninoasa.

Urmare a căderilor masive de zăpadă, care au afectat structura de rezistenţă a trei acoperișuri ale blocurilor cu un etaj, situate pe strada Libertăţii, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Aninoasa a decis evacuarea totală a locatarilor din aceste imobile.

Autorităţile au hotărât cazarea familiilor evacuate în sala de sport a Școlii generale “Sfânta Varvara” din Aninoasa.

Dintre cele 36 de familii, care locuiesc în blocurile cu risc, 20 au refuzat evacuarea pe proprie răspundere. Pompierii Detașamentului Petroșani asigură supraveghere de specialitate, monitorizare cu un echipaj medical, evacuarea oamenilor cu microbuzul din dotare și evacuarea bunurilor, la nevoie, precum și amenajarea spațiului de cazare.

O echipă a DSP s-a deplasat la locul de cazare pentru a se asigura că sunt îndeplinite condiţiile igienico-sanitare. Paza și ordinea publică se vor realiza prin grija Jandarmeriei, Poliţiei și Poliţiei Locale.

De asemenea, pentru monitorizarea operaţiunilor de evacuare s-a activat Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenţiei.

În cursul zilei de azi, pompierii, cu ajutorul autospecialei de lucru la înălţime, au încercat îndepărtarea zăpezii de pe acoperișuri, ajunsă la aproximativ 50 de centimetri, însă această procedură putea periclita acoperișurile cu structura deteriorată.

Mâine, prefectul judeţului Hunedoara convoacă CJSU pentru luarea măsurilor de consolidare a acoperișurilor celor 3 imobile.

sursa – hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ