Familia Regală petrece sărbătorile de iarnă la Castelul Săvârșin

1018

Principesa Margareta, Custodele Coroanei, surorile acesteia și soțul ei, Principele Radu, vor petrece sărbătorile de iarnă la Castelul Regal Săvârșin și vor participa la slujba din prima zi de Crăciun la biserica ortodoxă din comună.

Potrivit unui comunicat al Casei Regale, „toate cele patru surori ale Majestății Sale au dorit să fie la Săvârșin, alături de Custodele Coroanei, în acest final de an marcat de marea suferință a pierderii tatălui lor, Regele Mihai”.

Fiind în perioada de mare doliu, Familia Regală nu va putea primi, ca în anii precedenți, colindătorii la Castelul Regal Săvârșin.

Singura excepție vor fi Dubașii din Săvârșin, care vor fi așteptați, ca în fiecare an, la ora 12.00, în ziua de Ajun – 24 decembrie -, în piața cu fântână din incinta Satului Regal. Dubașii nu vor cânta urările strămoșești, ci vor păstra un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I, în prezența Familiei Regale, potrivit aceluiași comunicat.

La intrarea pe Domeniul Regal Săvârșin, cartea de condoleanțe rămâne în continuare deschisă, chiar și în zilele de Crăciun, alături de portretul Regelui Mihai I și de o candelă aprinsă, până la împlinirea celor 40 de zile de mare doliu.

Familia Regală va participa, în dimineața zilei de 25 decembrie, la marea slujbă din prima zi de Crăciun, la biserica ortodoxă din comună.

Regele Mihai I a încetat din viață pe 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ