Premieră în învățământul medical românesc, la Timişoara: Laboratorul de Simulatoare! Cum îi ajută pe studenţi

98

Premieră în învățământul medical românesc. Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara are, din acest an, un Laborator de Simulatoare.

Conducerea instituției a investit peste 130.000 de euro în realizarea laboratorului ce este menit să pregătească trecerea la tratamente pe pacient a studenților de la facultatea de medicină dentară.

Datorită faptului că manoperele de medicină dentară necesită abilități practice deosebite este imperios necesar ca ele să fie dobândite pe un simulator înainte de trecerea la pacient„, transmit reprezentanții instituției. Noul laborator este dotat cu 24 poziții de lucru care permit desfășurarea simultană a stagiilor cu trei grupe de studenți. De asemenea, laboratorul este dotat și cu tehnică de calcul modernă care permite urmărirea simultană de către studenți a demonstrațiilor cadrelor didactice, cu sisteme de aspirație, cu micomotoare și lumini care reproduc exact lucrul pe un unit dentar cu pacienți.

Laboratorul poate fi utilizat și pentru desfășurarea de cursuri postuniversitare deoarece permite efectuarea de simulări complexe. Nicio altă universitate din țară nu dispune de o astfel de dotare complexă și integrată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ