22.2 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

,,Fabrica de tunuri” din Banat se redeschide în urma unei investiții cu originea în Dubai!

Fabrica de tunuri din Reşiţa se pregăteşte să îşi redeschidă porţile, marcând un moment important după o perioadă de stagnare ce a durat 15 ani.

În următoarele şase luni, aceasta va fi supusă unui amplu proces de retehnologizare, urmând să aibă inițial doar 100 de angajaţi. Autorităţile locale sunt optimiste că acest demers va aduce oraşul Reşiţa din nou în atenţia Europei în ceea ce priveşte producţia de armament.

Resuscitarea fabricii a fost posibilă datorită intervenţiei unei companii cu sediul în Dubai, care a preluat controlul asupra acesteia. Potrivit lui Flavius Nedelcea, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, contractul iniţial prevede angajarea a până la 75 de persoane, urmând ca în etapele ulterioare numărul acestora să crească între 200 și 300, pentru ca în final să fie angajaţi şi mai mulţi.

În ceea ce priveşte producţia, fabrica va opera în principal pe bază de componente achiziţionate de pe piața locală din România. Flavius Nedelcea subliniază că baza tehnologică a Arsenalului va fi menţinută, permițând producţia continuă de ţevi de tun și alte componente legate de acest domeniu, inclusiv obuze.

Peste 400 de tone de oțel urmează să fie prelucrate

Se estimează că după reluarea activităţii, peste 400 de tone de oţel vor fi prelucrate pentru fabricarea armelor de război. Prefectul Ioan Dragomir exprimă speranţa că, până la finalul anului, nu vor exista probleme în gestionarea stocării produselor, majoritatea acestora fiind destinate uzului militar.

Directorul S.C. Arsenal, Ionuț Chisăliță, se arată încrezător că fabrica va avea un impact semnificativ în industria de armament la nivel european, odată ce infrastructura necesară va fi complet implementată.

„O să vedeţi că, într-un termen foarte scurt, după ce vom asigura toată această infrastructură, vom începe să şi producem şi, repet, Reşiţa va redeveni unul dintre pilonii industriei militare din România şi, cred eu, chiar şi din Europa”, a spus acesta, potrivit Observator News.

Fondată în 1972, compania a jucat un rol crucial în furnizarea a peste 60% din tunurile şi obuzele Armatei Române. După o comandă în 2008, fabrica şi-a închis porţile, iar în prezent numărul angajaţilor este de doar 32.

Sursa: https://click.ro/

Alte subiecte :

Alegerile locale, un coșmar pentru doi șoferi din Timiș

Două mașini s-au ciocnit în urma unui accident rutier neobișnuit. O ună de vot a căzut pe șosea din spatele unei dube. Acccidentul a...

Advertorial electoral | Achiziții suspecte la Primăria Fârdea, penal la penal trage?

O vorbă din bătrâni spune că „corb la corb nu-și scoate ochii” iar noi am putea completa cu penal la penal trage! Adică primărița...

Citește și :