UPDATE. „Fabrica” artizanală de arme, de lângă Timișoara: polițiștii au reținut un irakian. Ce au găsit anchetatorii

48

Un cetățean irakian a fost reținut pentru 24 de ore în urma perchezițiilor de miercuri. În vila acestuia din Dumbrăvița, polițiștii au descoperit mai multe arme și componente, confecționate artizanal.

Au fost efectuate 7 percheziții în total. Polițiștii au folosit și un detector de metale pentru a se asigura că în curtea casei nu sunt ascunse arme. Au fost descoperite mai multe arme, dar și dispozitive pirotehnice.

Suspectul folosea o imprimantă 3D pentru a confecționa componentele letale. Irakianul este stabilit la Dumbrăvița de mai mulți ani, iar acum este în arestul IPJ Timiș.

UPDATE. În urma perchezițiilor, au fost confiscate două arme letale de asalt, automate, cu destinație militară susceptibile a proveni din contrabandă, 11 arme cu caracteristicile armelor letale, componente de armă, muniție cu capsa percutată – 20 de bucăți, componente confecționate pentru dispozitive explozive, 64 de încărcătoare, circuite electronice, 3 laptopuri, o imprimantă, o unitate PC, 3 hardware externe și 15 imprimante 3D.

”Reamintim că, în cadrul activităților desfășurate de polițiști, pe linia prevenirii și combaterii săvârșirii de fapte care aduc atingere regimului armelor și munițiilor, precum si pentru combaterea traficului ilicit de arme si muniții, sunt efectuate cercetări față de un bărbat, de 46 de ani, cu dublă cetățenie (irakiană și britanică) bănuit de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, a transmis IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ