Extremiştii de dreapta din Parlamentul European s-au reunit la Bucureşti: „Noi suntem vocea rezistenţei”

86

Europarlamentarii ENF, grupul condus de Marine Le Pen, au venit vineri, la Bucureşti, pentru a dezbate, la invitaţia unui eurodeputat român, situatia „patriotismului” in UE, ocazie pentru aceştia sa atace Uniunea Europeană, considerată „moartă”, dar şi pe refugiaţii „barbari” care o ameninţă.

Evenimentul de la Palatul Parlamentului a fost organizat de europarlamentarul Laurentiu Rebega, membru al grupului Europa Natiunilor si a Libertatii (ENF) din PE, condus de Marine Le Pen, lider al partidului nationalist francez Frontului National. Fost lider al PC Prahova si fin al fostului ministrul Daniel Constantin, Rebega a fost implicat in dosarul de spalare de bani si luare de mita de la Ministerul Agriculturii.

Timp de trei ore, reprezentantii ENF din Franta, Olanda, Austria, Italia, Belgia, Marea Britanie si Polonia au vorbit, alaturi de nationalisti romani, despre „patriotism in Uniunea Europeana”, dezbaterea fiind insa marcata mai degraba de atacuri la Uniunea Europeana, care desi este o idee buna, in viziunea celor de la ENF, este prost aplicata si nu a dus decat deservicii statelor membre.

„Suntem aici pentru a apara civilizatia europeana plurimilenara”, a explicat misiunea ENF europarlamentarul Edouard Ferrand.

Ce au incercat pe tot parcursul discutiei eurodeputatii ENF prezenti la Bucuresti a fost sa se disocieze de acuzatiile la adresa imigrantilor romani facute de partidele de extrema dreapta din Europa, desi astfel de acuzatii au venit, in trecut, si de la liderul ENF, Marine Le Pen.

„Tarile noastre au nevoie de patriotism si de patrioti, precum Laurentiu Rebega. (…) Eu imi iubesc tara, Olanda, si imi iubesc poporul. Iubesc raurile, iubesc porturile, tot ce tine de tara mea. (…) Nu percepem romanii ca fiind hoti sau ca fiind tigani. Nu-i incadram in stereotipuri si va incurajam ca nici dumneavoastra sa nu va vedeti astfel. Si eu daca as fi roman as fi foarte mandru de poporul roman, pentru ca ca vorbim de traditii minunate”, si-a inceput discursul Marcel de Graaff, vicelider al grupului ENF, care a reluat laudele la adresa romanilor in mai multe randuri.

„Romanii sunt un popor foarte harnic, care imbratiseaza valori precum pacea si libertatea”, a spus acesta.

Si europarlamentarul Edouard Ferrand a avut doar cuvinte de lauda pentru Romania. „Romania este un pamant al romanitatii, iar Romania are locul sau in Europa, dar si in miscarea noastra. (…) Vazandu-i pe prietenii nostri romani, am impresia ca vad Mica Franta sau Micul Paris”, a spus acesta.

Adversarii Europei si ai „valorilor continentale” sunt acum imigrantii veniti din Africa si Orientul Mijlociu, care „distrug” economiile UE, chiar cu ajutorul liderilor Uniunii, pe care cei din ENF ii numesc „fanatici” europeni.

„Ei ameninta UE de fapt si toate principiile pe care ar trebui aceasta sa se fundamenteze. Asta ar putea sa duca la efecte grave. (…) Viitorul apartine patriotilor din UE. Avem nevoie de noi conducatori, carora le pasa de popoarele lor. (…) Noi suntem vocea rezistentei europene impotriva proiectelor europene distructive, iar aceasta rezistenta incepe astazi in Romania”, a spus europarlamentarul olandez de Graaff.

Discursurile motivationale ale liderilor ENF s-au concentrat pe ideea ca tarile din Uniunea Europeana ar duce-o mult mai bine in afara Uniunii, potrivit unor „studii independente”.

Europarlamentarul Edouard Ferrand a incercat sa le explice participantilor la dezbatere cum este Franta afectata de o saracie generaliziata din cauza UE si a monedei euro. „In Burgundia, sfarsitul lunii vine la inceputul lunii”, a spus acesta, vorbind despre familii care nu au ce manca.

Acesta a numit Uniunea Europeana „un esec”. „Poporul roman vine sa se altature tarilor care au lichidat dictatura, dictatura pe care astazi o da Uniunea Europeana. In toate aceste domenii, UE este un esec. Esecul unei societati care doreste sa fie cosmopolita, tehnocratica si ultraliberala. UE slabeste popoarele”, a spus Ferrand.

„UE este moarta si este nevoie de un plan nou de cooperare intre natiunile europene. Este ADN-ul acestui proiect, in jurul lui Marine le Pen si al aliatilor nostri. (…) Este timpul pentru Europa sa reia trenul istoriei de acolo de unde s-a oprit”, a explicat si liderul Frontului National Ludovic de Danne.

Europarlamentarii ENF au incercat si sa explice de ce tari precum Romania ar duce-o mult mai bine nu doar in afara UE, ci si in afara spatiului Schengen, care a devenit o „poarta” pentru „barbari”.

„De multi ani au fost intreprinse studii independente de cercetare care concluzioneaza ca statele din UE ar duce-o mult mai bine daca nu ar face parte din UE. Asadar, noi nu vrem sa facem parte din acest Titanic care se scufunda. (…) Avem nevoie de o alta Europa. Milioane de imigranti ameninta natiunile europene si UE nu este capabila sa ne protejeze impotriva acestor invazitii. Avem nevoie de granite intre natiuni. Dumneavoastra sunteti fericiti, le aveti inca, aveti granite nationale, dar avem nevoie sa ne aparam mai bine”, a mai spus Marcel de Graaff.

Potrivit acestuia, Spatiul Schengen „omoara Olanda”, iar asta se va intampla si in Romania, daca nu renunta la planurile de aderare. „Noi, Olanda, dorim sa iesim din Schengen, ca asta ne omoara. Milioane de imigranti ilegali vin sa ne distruga bunastarea. Ne ameninta siguranta si felul in care ne traim viata. (…) Platim un pret foarte mare pentru granitele libere. Dorim sa restabilim controlul asupra proprilor granite”, a continuat acesta.

Potrivit europarlamentarului Gerolf Annemans, europenii resping acum multiculturalismul si, daca locuiesc in afara granitelor statului in care s-au nascut, „considera ca nu este locul potrivit pentru poporul lor”. „Nu trebuie sa ne prefacem ca suntem un singur popor, trebuie sa ne protejam valorile noastre!”, a spus acesta.

Nu au lipsit nici discutiile despre cotele de imigranti si atacurile la adresa refugiatilor. „Nu mai dorim imigranti. Ajunge! Trebuie sa oprim imigratia in masa. Si Romania a trebuit sa plateasca un tribut”, a spus de Graaff.

„Acest val de imigranti nu este cauza, este efectul. Cauza este moartea spiritului Europei. Europa a pierdut valorile care au creat-o si de aici vine acest val de imigranti, care ne imprima traditiile si obiceiurilor lor, pentru ca noi ne retragem in fata barbarilor”, a spus si europarlamentarul polonez Michal Marusik.

In viziunea acestuia, europenii trateaza aceasta problema a imigrantilor ca un fel de „compasiune pentru o persoana bolnava”. „Ceea ce nu este suficient pentru a o vindeca. Nu este suficient sa doresti, trebuie sa actionezi. Trebuie sa tragem linia intre bine si rau si sa stam de partea corecta a acestei linii”, a spus europarlamentarul.

Si Romania a fost reprezentanta la aceste dezbatere. Pe langa europarlamentarul Laurentiu Rebega, a participat si generalul Mircea Chelaru, fost sef al Statului Major General, care a tinut sa il contrazica pe organizatorul dezbaterii, care spusese ca „patriotismul trebuie redefinit”. „Nu patriotismul trebuie redefinit. O spun cu fermitate. Trebuie resetata gandirea idioata care a malformat aceasta valoare naturala”, a explicat Chelaru.

Acesta a spus ca o noua „stafie bantuie Europa”, referindu-se la ideile promovate de ENF, iar aceasta stafie explica si de ce la dezbatere nu au venit foarte multi jurnalisti: „S-au speriat ca nu cumva sa se intalneasca cu stafiile”.

„Noi nu ne-am adunat aici pentru a face front comun impotriva Europei. Noi suntem Europa. Suntem o civilizatie formatoare de civilizatie globala. Nu se pune problema unei lipse de unitate a Europei. Nu vrem cu adevarat o Europa unita, dar asta nu inseamna o Europa uniformizata si aplatizata prin compresia unor vointe straine valorilor noastre, pana la deformare. (…) Fiecare particica in parte la ora actuala a Europei nu poate sa raspunda singura provocarilor distrugatoare ale unui tavalug globalizator”, a mai sustinut Chelaru.

LĂSAȚI UN MESAJ