Extremism dus până la limita absurdului! Un politician german promite eliminarea cifrelor arabe

119

Otfried Richard Best candidează din partea formaţiunii antiimigraţioniste de extremă-dreaptă NPD pentru a deveni primar în localitatea Volklingen, situată în apropiere de graniţa cu Franţa. Însă, promisiunile sale de campanie sunt ceva mai ieşite din comun şi includ eliminarea cifrelor arabe din Volklingen, relatează Politico.eu.

În timpul unei dezbateri electorale, Best a fost întrebat de un membru al formaţiunii politice satirice Die Partei ce crede despre cifrele arabe folosite în Volklingen.

„Domnule Best… mi se pare alarmat că în Volklingen multe case sunt numerotate cu cifre arabe. Cum vreţi să acţionaţi împotriva acestei infiltrări străine?”, a întrebat politicianul Die Partei.

Deşi întrebarea a strârnit râsete şi aplauze, Best a încercat să dea un răspuns extrem de serios cu privire la folosirea cifrelor arabe în Germania.

”Doar aşteptaţi până voi deveni primar. Voi schimba asta. Atunci vom avea numere normale”, a declarat Otfried Best.

Însă, candidatul extremei-drepte nu a explicat la ce se referă atunci când spune numere normale, având în vedere că cifrele arabe formează cel mai răspândit nivel de numerotare la nivel global şi au ajuns din secolul al 12-lea în Europa.

1 COMENTARIU

  1. :))))
    Cand dai peste asa ceva te si gandesti la genul ala de idioti care decreteaza solemn ca „lucrul nemtesc e lucru nemtesc” (si respectivii o spun cu maxima seriozitate, fara urma de indoiala, cu acea convingere totala specifica prostilor). E drept ca unora li s-a mai risipit entuziasmul fata de „lucrul nemtesc” dupa ce s-a descoperit marea escrocherie germana din industria auto (VW si, mai putin, BMW) – numai o minciuna/inselatorie nemteasca poate sa fie de 40 de ori mai gogonata decat una obisnuita. Iata ca si „prostia nemteasca e prostie nemteasca”. De bine, de rau, in Romania, chiar si primarii din mediul rural au facut o figura mai buna decat neamtul asta stupid din Volklingen.

LĂSAȚI UN MESAJ