Extinderea liniei 7, sistată de Armată! Vezi motivul

162

Lucrările de extindere a liniei de tramvai către mall-ul din Calea Şagului din Timişoara sunt oprite. Și asta pentru că nu au fost obţinute toate avizele.

Reprezentanții municipalității spun că Marele Stat Major al Armatei trebuie să-și dea acordul pe acest proiect. Dosarul a fost pregătit de investitori, dar vinovați sunt şi specialiştii Direcţiei de Urbanism, care trebuiau să verifice documentele, susține primarul Nicolae Robu. Garda de mediu a amendat Primăria Timișoara pentru că nu exista acord de mediu.“Am dat dispoziții de oprire a lucrărilor până ce se obțin avizele de la Marele Stat Major al Armatei și de la Mediu pentru mutarea acelei stații de acolo. În  România nu poți face nimic fără aprobarea Marelui Stat Major al Armatei. A fost o scăpare a celor de la Urbanism, care nu și-au dat seama că e nevoie de un aviz de la Marele Stat Major al Armatei. Totul s-a întâmplat în urma unui control al Inspectoratului de Stat în Construcții, în urma unei sesizări făcute direct la București cum că nu am avea acest aviz”, a spus edilul-șef, Nicolae Robu.

Acest lucru îi afectează și pe șoferi, fiind disperați din cauza traficului îngreunat în zonă. S-au format cozi kilometrice din cauză că lucrările de extindere a liniei 7 de tramvai realizate de noul mall din Calea Șagului au fost blocate. Haosul provocat îi face pe șoferi și pietoni să-și piardă cumpătul. Timișorenii care circulă în Calea Șagului au de așteptat minute în șir în trafic.

Primăria Timișoara nu poate înainta un termen pentru reluarea lucrărilor, deoarece de obţinerea avizelor se ocupă grupul NEPI, firma care construiește mall-ul din Calea Șagului.

LĂSAȚI UN MESAJ