Expoziție, Interculturalism – împreună combatem discriminarea

85

„Banatu-i fruncea” reprezintă atât o laudă cât și un angajament, un angajament de continua protejarea și promovarea valorilor care au făcut Banatul ceea ce este astăzi, un etalon de înțelegere culturală, de multiculturalism.

Tributari acestui angajament, în colaborare cu asociațiile reprezentative ale minorităților din județul Timiș, cu asistență financiară din partea Guvernului României – Agenția Naționale pentru Romi prin programul Promovarea unor acțiuni menite să încurajeze construirea unui climat intercultural bazat pe cunoaștere, respect reciproc și toleranță zero față de atitudini rasiste Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană a inițiat proiectul Interculturalism – împreună combatem discriminarea proiect care reprezintă efortul minorităților din județul Timiș de a promova/proteja esența Banatului: multiculturalismul.

În cadrul proiectului se va organiza o expoziție itinerantă al cărei rol este de a prezenta publicului minoritățile din Banat. Un accent deosebit se va pune pe educarea tinerilor în spiritul aprecierii interculturalismului ca premisă a combaterii atitudinilor discriminatorii.
Traseul expoziției va fii inițiat din Timișoara, sâmbătă 24 septembrie 2022 ora 17, la secția Documentare a Bibliotecii Județene Timiș de la Bastionul Theresia având loc inaugurarea acesteia. Ulterior expoziția va fi deplasată în localitățile Saravale, Sânpetru Mare, Periam, Chevereșu Mare, Dudeștii Vechi, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Știuca, Lugoj.