Expoziție de fotografie pe tema Revoluției și concert de muzică rap organizate de suporterii timișoreni

43

Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria aduce un nou omagiu Revoluției Române și eroilor acesteia, în continuarea evenimentelor pe care le organizează an de an pe această temă. Marșul Eroilor este manifestarea anuală de amploare ce aduce în stradă sute de timișoreni în fiecare 16 decembrie, în amintirea zilelor fierbinți ale Revoluției.

Cinstim memoria Eroilor în stradă

Asociația Druckeria se alătură festivităților de deschidere a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii și aduce în atenția publicului larg un mix interesant de arte vizuale și muzică ce activează subcultura timișoreană. Astfel va aduce idealurile în care cred și valorile cu care se identifică mai aproape de oameni, de comunitate, adresându-se tinerilor pe limba lor și transmițând mai departe flacăra jertfei pentru libertate.


Pe 18 februarie 2023 debutează expoziția de fotografie „Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!”, ce conține peste 100 cadre realizate de maestrul fotograf Constantin Duma în zilele Revoluției, în perioada decembrie 1989 – martie 1990.
Constantin Duma este fotograful pe care toți timișorenii îl cunosc, indiferent dacă sunt conștienți de asta sau nu. Îl cunosc pentru că fotografiile sale ilustrează viața cetății de aproape cinci decenii. A fost acolo pentru a surprinde, pe film sau digital, toate momentele importante din istoria recentă a orașului, iar Revoluția din 1989 a fost cu siguranță cel mai important.
În primele zile ale Revoluției din 1989, a simțit, instinctiv, că e vorba de evenimente care trebuie neapărat imortalizate pentru posteritate. Acceptând pericolul, pentru că un fotograf risca să fie „luat la ochi” de toate taberele implicate în evenimente, a ieșit în stradă încă din primele zile ale revoltei populare. A surprins momente tensionate și dramatice, apoi euforia din 20 decembrie 1989, când Timișoara a devenit primul oraș liber de comunism din România. Arhiva conține, însă și imagini dure, cu cei care s-au sacrificat pentru noi, ceilalți. Imagini cu durerea celor care au rămas să-și jelească fiii sau fiicele, părinții, frații sau prietenii secerați în lupta pentru un ideal care trebuie să rămână pur în pofida negurii aduse de necruțătoarea trecere a timpului: libertate!


Concert pe tema Revoluției cu un artist rap de top din România


Asociația este activă în subcultura timișoreană și susține mișcarea rap din orașul nostru aflată în ascensiune constantă. MC din Timișoara – Dani Tobe (membru al Peluzei Sud Timișoara!) și DOXA – își unesc forțele cu Cedry2k, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști rap din România pentru un concert memorabil. Vor avea la platane susținere din partea lui DJ K-Lu, maestru în arta scratchingului și un nume constant pe scenele marilor festivaluri din țara noastră și nu numai.

Concertul are loc pe data de 18 februarie 2023, cu începere de la ora 19.00, în piațeta My Town (Iulius Town Timișoara), la intersecția străzilor Demetriade și Al. I. Cuza. Accesul la eveniment este gratuit, dar donațiile sunt încurajate. Ele vor fi folosite pentru susținerea costurilor de organizare a acestui eveniment, dar și pentru dezvoltarea proiectelor viitoare ale asociației.

Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria are o vastă implicare în comunitatea timișoreană pe multiple paliere, fiind inițiatoare sau colaboratoare la nenumărate inițiative sociale sau caritabile de-a lungul celor peste 12 ani de activitate. Dintre acestea amintim tradiționala Acțiune de Crăciun, reabilitarea salonului de nou-născuți de la Maternitatea Bega, construcția unui spațiu de joacă pentru copiii internați la Clinica de Pediatrie a Spitalului Județean sau acțiunea de conștientizare a problemelor cu care se confruntă persoanele fără adăpost – „Sub cerul liber”.
Druckeria mulțumește tuturor celor implicați.

LĂSAȚI UN MESAJ