Exploziv! Medic reputat din Banat cere pușcărie pentru doctorii si asistenții șpăgari

1706
spaga doctor

Evident, despre relația angajatului de la Spitalul Județean din Reșița, ridicat de ofițerii DGA și acuzat de luare de mită, Iordan Hopartu, cu lugojeanul Octavian, deținătorul de spații comerciale cu trepte pe care este inscripționat chiar numele Octavian (cultul personalității??) și o firmă Bom Mecanica care oferă servicii funerare complete, ajunsă pe locul II în România și conexiunile acestora la nivelul administrativ-politic din Caraș-Severin, ba chiar la nivelul fostelor conduceri ale Spitalului Județean din Reșița, încă nu s-a spus mai nimic…

În vreme ce managerul Spitalului Județean din Reșița, Waldemar Murgu, stă la „cutie“, fără a face nicio declarație legată de ceea ce s-a petrecut în ograda lui proprie Reper 24 l-a contactat pe șeful Secției Anatomie Patologică a Spitalului Județean de Urgență din Reșița medicul Răzvan Simulescu, încercând să aflăm care este reacția acestuia și cum vede lucrurile după descoperirea acestor nereguli penale în cadrul acestei secții, ridicarea de către procurorii DGA și ulterior arestul la domiciliu al unui angajat al SJU Reșița, care se pare că era liantul infiltrat al firmei lugojeanului Octavian la morga celei mai importante unități medicale din Caraș-Severin.

„Punctul meu de vedere în legătură cu problemele colegului meu este că sunt absolut surprins de acuzații având în vedere ca noi avem proceduri legale legate de predarea decedaților din morgă. Noi funcționăm după legea 104 ca toate serviciile de anatomie patologica din țară, decedatul în spital se preda îmbălsămat, îmbrăcat și curat la aparținători. Astea sunt proceduri specifice serviciului și sunt măsuri DE SĂNĂTATE PUBLICĂ! Despre transportul decedaților nu am ce să comentez, asta intră în atribuțiile firmelor de pompe funebre care sunt autorizate. Nu știu despre acuzațiile aduse lui decât ce am citit în presă. Așa cum ai scris în articol, colegul meu beneficiază de prezumția de nevinovăție. Noi în spitalul nostru încercăm să ne gospodărim cum trebuie, de câteva zile avem și o pompă de îmbălsămare electrică nouă și vom crește calitatea serviciilor“, a declarat medicul Răzvan Simulescu.

Medicul Simulescu: „Sunt absolut împotriva oricăror practici ilegale!“

„Ca și sef de secție și om sunt absolut împotriva oricăror practici ilegale. În altă ordine de idei, opinia publică vis a vis de subiectul medici/asistenți/tot ce înseamnă spital este extrem de proastă și oarecum bine împământenită la noi în oraș, având în vedere problemele care inerent apar ocazional. Ar fi de dorit o campanie care să arate și părțile bune din sistem, că acestea există și poate nu sunt mediatizate suficient. Ca o comparație, articole despre această operațiune au fost ultramediatizate dar despre reușitele medicale și administrative foarte puțin și lapidar. Toți am avut și vom avea probleme de sănătate și tot acei doctori și asistenți în care se aruncă cu pietre când se ivește ocazia ne vor trata în viitor, așa cum pot ei, după priceperea și cu aparatura fiecăruia“, atenționează dr. Simulescu, șeful Secției Anatomie Patologică. Ca să creștem calitatea actului medical trebuie să creștem și noi ca medici. În cazul în care se cer avantaje materiale de către un medic/asistent/infirmier pentru o procedură medicală sau îngrijire în spital, eu i-aș încuraja pe oameni să denunțe acest fapt organelor competente.

După ce am stat de vorbă cu mai mulți cetățeni și cadre medicale din Reșița, departe de camerele de luat vederi și de reportofoane, am aflat că de o perioadă bună de vreme, practic odată cu venirea medicului Simulescu în fruntea Secției Anatomie Patologică,  lucrurile au intrat pe un făgaș de normalitate, așa cum se întâmplă la unitățile spitalicești din țară. Decedatul se predă îmbălsămat, îmbrăcat și curat la aparținători în spital! Să intrăm în normalitate și la Spitalul Județean de Urgență din Reșița!

sursa: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ