Explozie la o stație de îmbuteliere a gazului. Șapte oameni cu suferit arsuri de gradul 1 și 2

121

A fost activat planul roşu de intervenţie, luni seară, în Bihor, după ce s-a produs o explozie la Corsar Gas Ştei.

Un mesaj transmis la ora 23.17 de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana arată că s-a produs „o explozie urmată de incendiu la o staţie de îmbuteliere de gaz din localitate Ştei”, astfel că „s-a activat planul roşu de intervenţie la ora 22.35”.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în momentul producerii incendiului, se aflau în punctul de lucru 10 muncitori. Arafat a declarat, la Digi24, că dintre aceştia 7 au arsuri la feţe şi la mâini.

Mai multe echipaje ale ISU şi SMURD au fost mobilizate la locul evenimentului. Conform spuselor lui Arafat, victimele vor fi triate după ce vor ajunge la Spitalul Județean Clinic de Urgenţă din Oradea. Medicii vor decide dacă trebuie trimişi la alte unităţi spitaliceşti.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, evenimentul s-a produs în jurul orei 22.20. „Din cele 10 persoane aflate la locul producerii evenimentului, 7 au suferit arsuri de gradul 1 şi 2, la nivelul feţei şi a membrelor”, a declarat Roşca pentru ebihoreanul.ro.

Potrivit primelor evaluări făcute de echipajele medicale la faţa locului, 4 din cei 7 muncitori sunt în stare gravă.

Citește mai mult pe ebihoreanul.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ