Explozie într-o piață de artificii din Mexic: Cel puţin 29 de morți și 70 de răniți

92

Cel puţin 29 de persoane au murit în urma unei serii de explozii produse marţi în oraşul mexican Tultepec, situat la nord de Ciudad de Mexico, într-o piaţă unde se comercializau artificii, transmit agenţiile internaţionale de presă.

France Presse preia declaraţia făcută de guvernatorul regional, Eruviel Avila. „‘Au murit pe loc 26 de persoane, iar trei au decedat la spital, ceea ce ridică bilanţul la 29 de morţi”, a spus Avila. Numărul răniţilor a ajuns la 70 de persoane. Preşedintele ţării, Enrique Pena Nieto, le-a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 14:50. Martorii spun că la scurt timp de la producerea primelor explozii, deasupra zonei se ridicau coloane groase de fum. Echipele de intervenţie au venit în număr mare la faţa locului, încercând să salveze victimele şi să stingă incendiul. Aproape toate cele 300 de standuri din piaţa San Pablito au fost distruse.

„La un moment dat au început să se audă explozii, dar am crezut că provin de la un atelier vecin unde se fabrică produse pirotehnice. Apoi ne-am dat seama că se întâmplă în piaţă”, a declarat, pentru AFP, Alejandra Pretel, o localnică aflată în zona unde s-a produs incidentul.

Oraşul Tultepec este faimos în Mexic tocmai pentru industria pirotehnică. Aici are loc în fiecare an un festival naţional dedicat artificiilor.

Sursă: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ