Experiență și tinerețe în mutările verii pentru campioană

125

Doi oameni cu experiență și doi tineri de perspectivă; asta este rețeta transferurilor verii pentru campioana Timișoara Saracens. Oficialii din Ronaț i-au anunțat astăzi pe tongalezul Edmund Aholelei, argentinianul Emiliano Calves Rivas și Ovidiu Șarpe drept primele achiziții, în vreme ce mutarea lui Pungea încă durează.

La o zi distanță de reunire, rugbiștii timișoreni s-au prezentat cu noutățile verii. Trei la număr, una pentru efect imediat iar celelalte două pentru viitorul clubului. Sarazinii l-au înregimentat pe tongalezul Edmund Aholelei, un pilier de mare experiență și valoare. Internațional tongalez are în palmares prezențe în puternicele Super Rugby, pentru Melbourne Rebels, și în Aviva Premiership, pentru London Welsh. Ca o comparație Cătălin Fercu nu a adus decât câteva minute în prima ligă engleză.

În vârstă de 34 de ani, Aholelei este capul de listă al transferurilor verii. Celelalte două nume sunt cele ale argentinianului Emiliano Calves Rivas, un număr 10 de 22 ani care promite foarte mult, respectivul juniorul de 18 ani Ovidiu Șarpe de la CSȘ Steaua.

”Am făcut transferuri pentru posturile pe care eram deficitari și pentru viitor. Eddie este un jucător cu mare experiență care ne va ajuta imediat. Emiliano și Ovidiu sunt jucători pe care ne vom baza în proiectul ce l-am demarat cu finalitate peste 2-3 ani. Vom pregăti o echipă de tineri pentru viitor, pentru schimbul de generații. Sosene Anesi se va ocupa de această echipă”, a dezvăluit vicele Dușan Filipaș.

Contractul cu Horațiu Pungea nu a fost confirmat deocamdată, oficialii clubului precizând că negocierile nu sunt încă finalizate. Odată cu transferul lui Pungea campania de transferuri a bănățenilor se încheie în această vară.

”Lotul este complet, poate vor mai pleca câteva nume în perioada următoare. Suntem suficienți pentru cele 6-7 luni foarte încărcate ce urmează. Obiectivele nu ni le-am schimbat: vrem două victorii în Challenge Cup, locul 1 la finalul turului în Superligă dar și trofeul Cupei Regelui”, au întărit sarazinii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ