Există sau nu legături între brânza de vaci incriminată și îmbolnăvirile copiilor din Argeș? Explicaţia ANSVSA

182

ANSVSA a anunțat, vineri, că nu există niciun fel de legătură între brânza de vaci provenită de la fabrica incriminată de Ministrul Agriculturii și îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu E-coli.

”Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV) a recepţionat, până pe data de 29 februarie 2016, un număr de 337 de eşantioane din probe prelevate din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii şi notificate prin Sistemul Rapid de alertă pentru Alimente şi Furaje. La acestea se adaugă un număr de 59 de eşantioane, recepţionate până pe data de 3 martie 2016, din probe prelevate de echipele mixte DSV – DSP din apă, produse lactate şi lapte materie primă şi 15 eşantioane din probe de produse lactate, solicitate pentru a fi analizate, de către proprietarul unităţii de procesare a laptelui din judeţul Argeş, în cadrul programului de autocontrol. Până la această dată, din totalul de 411 eşantioane recepţionate, nu a mai fost depistată prezenţa Escherichia Coli serogrupul O2. 312 au fost finalizate (dintre care două cu rezultate pozitive) şi 99 de eşantioane sunt în lucru”, se arată în comunicatul ANSVSA .

”Precizăm că, procesul de pasteurizare al laptelui materie primă asigură distrugerea bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26), iar produsele rezultate sunt sigure pentru consum”, anunță ANSVSA.

”Ca urmare a recomandărilor Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, ANSVSA, în cadrul verificărilor pe care le desfaşoară,  va extinde investigaţiile la nivelul exploataţiilor de animale, care au produs sau furnizat alimente consumate, al procesării alimentelor şi al ingredientelor din compoziţia produselor alimentare, conform datelor transmise de Ministerul Sănătăţii”, se mai arată în comunicat.

Patronul Lactate Brădet a afirmat, la Esențial, de la Antena 3, că brânza de vaci incriminată în acest scandal pleacă din fabrică la găleți de cinci kilograme, găleți din care magazinele îi servesc pe clienți.

Citeşte mai multe AICI

LĂSAȚI UN MESAJ