Exemple de urmat! Două bătrânici din vestul țării le-au venit de hac unor escroci!

196

Două femei, din municipiul Deva, nu s-au lăsat păcălite de escrocii care au încercat să le înșele prin metoda „Accidentul”. Deși le-au spus că fiicele lor au fost implicate în accidente grave și le-au cerut bani pentru ca acestea să scape de dosarele penale, devencele au avut prezență de spirit și nu au dat curs solicitărilor.

În primul caz, o femeie de 76 de ani, din Deva, a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care a pretins că este fiica acesteia și care, sub pretextul implicării într-un accident de circulație, i-a solicitat diferite sume de bani, „pentru a nu fi arestată”. „În același context, persoana vătămată a fost contactată și de un bărbat care și-a atribuit calitatea de „procuror”, şi care a confirmat spusele <fiicei> femeii. Deveanca a avut prezenţă de spirit şi nu a dat sumele de bani ce i-au fost solicitate, întrucât și-a dat seama că făptuitorii au prezentat o stare de fapt fictivă”, susțin reprezentanții IPJ Hunedoara. La fel s-a întâmplat și în cazul unei alte pensionare. Tot un așa-zis „procuror” a sunat-o pe femeie și i-a spus că fiica și ginerele acesteia au avut un accident grav, cerându-i 20.000 de lei, pentru spitalizare.

Potrivit polițiștilor, așa trebuie să procedeze toți cei care sunt sunați de diferite persoane și cărora li se transmite că cei apropiați au fost implicați în accidente rutiere. Atunci când vi se cer bani, ar trebui să vă puneți semne de întrebare. Primul pas care trebuie făcut este să contactați persoana despre care vi s-a spus că a fost implicată în accident.

sursă: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ