Excepțional! Timișoara este campioana României la rugby! Saracens au fost felicitați de premierul Grindeanu

541

Rugby-ul timișorean trăiește din nou clipe de sărbătoare; echipa SCM Saracens a cucerit al patrulea titlu de campioană învingând-o pe eterna sa rivală, CSM Știința Baia Mare, cu 17-16 în finala Superligii de a București.

Trofeul campioanei 2017 vine din nou în Banat, mai exact în Ronaț, în fief-ul rugbiștilor de la SCM Saracens. În ciuda calculelor, timișorenii au răpus-o pe marea favorită CSM Știința Baia Mare în ultimul act al campionatului cu 17-16. Este al patrulea titlu cucerit de bănățeni, după cele din 2012, 2013 și 2015, și de fiecare dată în detrimentul maramureșenilor. Ba mai mult, băimărenii au mai pierdut alte patru finale în fața rivalei în ultima perioadă, finală de Cupă a României sau de Cupa Regelui.

Finala de duminică seara, de la București, s-a desfășurat în condiții speciale. Timișorenii porneau cu șansa a doua după un sezon regulat slab; aveau și multe absențe importante în lot spre deosebire de maramureșeni. Sud-africanul Chester Williams a fost secretul victoriei, de la venirea tehnicianul jocul bănățenilor a crescut și a devenit mai organizat.

Luke Samoa a marcat din două penalități pentru băimăreni, iar Gabi Conache a răspuns dintr-o penalitate, iar Manumua a reușit un dropgol. După 6-6 la pauză, Saracens a preluat inițiativa și mai întâi același Conache a reușit o penalitate, iar apoi centrul Manumua a avut o scilipire și a reușit o fază de toată frumusețea încheiată cu eseu. La 14-6, Samoa a redus din ecart printr-o penalitate și în minutul 70 băimărenii au primit un eseu de penalizare și eliminarea căpitanului Vasile Rus: 14-16.

Cu un om în minus Saracens a răspuns repede și și-a forțat adversara să greșească pe un mol. Conache a reușit penalitate și a adus trei puncte importante, 17-16. Finalul s-a jucat în minutul 78, când maramureșenii au ratat o penalitate prin Samoa din poziție favorabilă și s-a încheiat cu victoria elevilor lui Chester Williams.

La finalul meciului, prim-ministrul Grindeanu a mers pe teren, unde i-a îmbrățișat și felicitat pe jucătorii Timișoara Saracens.

„A fost un meci frumos”, a spus premierul Grindeanu, la ieșirea de pe teren.

Șeful Executivului a precizat încă de la sosirea la Stadionul „Arcul de Triumf” că ține cu echipa Timișoara Saracens.

Saracens: Aholelei, Rădoi, Pungea – Popârlan, Drenceanu – Doyle, Stewart, Rus – Seniloli, Umaga – Fercu, Tavita, Sefanaia, Simionescu – Conache. Au mai jucat Hunt, Tangimana, Căpățână, Morrison,

CSM Știința: Priștaviță, Natriașvili, Nailago – Van Heerden, Dumani – Chirică, Morrell, Ailenei – Șamkharadze, Ratu – Botezatu, Fakasiolea, Leiatua, Sikuea – Samoa.

LĂSAȚI UN MESAJ