Evoluția protecției consumatorilor în vremuri de criză, în dezbatere la CCIA Timiș

40

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIA Timș), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), SCA Piperea și Asociații și Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest, organizează în data de 22 iunie a.c. seminarul cu participare gratuită „Evoluția protecției consumatorilor în vremuri de criză”.

Evenimentul va avea loc începând cu 10:00, în Sala Banat a Centrului Regional de Afaceri al CCIA Timiș, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Pe măsură ce crizele economice afectează consumatorii, guvernele și organizațiile internaționale tind să adopte și/sau să îmbunătățească normele și reglementările specifice pentru a proteja drepturile acestora. De asemenea, în timpul crizelor economice, autoritățile de
reglementare și organizațiile de protecție a consumatorilor își pot intensifica eforturile de supraveghere și pentru punerea în aplicare a legilor existente.

Protecția consumatorilor în vremuri de criză poate include campanii de conștientizare despre drepturile consumatorilor, sfaturi privind achizițiile inteligente și sigure, precum și informații despre riscurile și precauțiile în contextul specific al crizei respective. Există uneori riscul apariției practicilor comerciale înșelătoare sau exploatarea consumatorilor vulnerabili. Prin urmare, autoritățile și organizațiile de protecție a consumatorilor pot intensifica monitorizarea și combaterea acestor practici prin intermediul campaniilor de informare, investigațiilor și sancțiunilor adecvate.

Seminarul „Evoluția protecției consumatorilor în vremuri de criză” va beneficia de prezența unor experți recunoscuți în domeniu, care vor prezenta informații relevante privind desfășurarea corectă și în bune condiţii a activităţii comercianților, cu scopul de a preveni abaterile, sancțiunile și măsurile impuse de Legea 363/2007.

Confirmarea participării la eveniment se poate face prin completarea Formularului de Înscriere accesând link-ul: https://www.cciat.ro/formular/index.php?cdx=F4yo sau prin e-mail la adresa: ccoroian@cciat.ro.
Informații suplimentare la tel. 0372 185 285, Cristina Coroian.