Evenimentele din weekend, sub paza jandarmilor

34

Jandarmi din Gruparea Mobilă Timişoara asigură măsuri de ordine la manifestări publice care au loc în acest sfârșit de săptămână.
Jandarmii timișoreni se vor afla în localitatea Chișineu Criș din județul Arad, pentru ca manifestările dedicate zilelor orașului să se desfășoare în condiții de siguranță.

Sâmbătă, 3 august, sunt asigurate măsurile de ordine și siguranța spectatorilor la meciul de fotbal ce are loc pe stadionul „Dan Păltinişanu” din Timișoara, între echipele ASU Politehnica Timișoara și CS Mioveni și la meciul de fotbal dintre echipele UTA și Dunărea Călărași, ce are loc pe stadionul „Motorul” din municipiul Arad.

Pentru îndeplinirea misiunilor, jandarmii timișoreni cooperează cu efective ale inspectoratelor de poliție județene și ale inspectoratelor județene pentru situații de urgență. Intrarea în stadioane, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, accesul, îndrumarea şi supravegherea publicului se asigură de către societățile de pază contractate de organizatori. Cu două ore înainte de începerea competițiilor și până la terminarea acestora, se interzice vânzarea şi consumul de băuturi alcoolice în zonele apropiate arenelor sportive.

Recomandări pentru suporteri:
Jandarmii recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice. Totodată, informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice, fără drept.
Spectatorii nu au voie să introducă în stadion obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la competiţia sportivă.
Este interzis accesul în stadioane cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă. Participanţii la manifestările sportive trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciurilor, în apropierea şi în incinta arenelor sportive.

 

LĂSAȚI UN MESAJ