Evenimente cu public numeros în acest sfârșit de săptămână

55

Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș asigură măsurile de ordine și siguranță publică pentru 25 de evenimente cu public numeros.

Vom avea o prezență activă la evenimentul West Village Festival, eveniment care se organizează în municipiul Timișoara, în incinta Muzeului Satului Bănățean. Acest eveniment este coordonat, din punct de vedere al asigurării ordinii și liniștii publice de Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timiș – Servicul Antidrog și Direcția Poliției Locale Timișoara.
Cu privire la acest eveniment, am înregistrat deja o infracțiune pentru care s-au întocmit actele de sesizare. Este vorba despre infracțiunea deținerii de substanțe interzise. De asemenea, organizatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 de lei pentru organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban. Și i s-a pus în vedere respectarea avizului primit și a programului orar. Jandarmii vor lua toate măsurile legale care se impun pentru siguranța participanților și asigurarea ordinii și liniștii publice, mergând până la suspendarea activității asociației organizatoare.

Totodată, jandarmii sunt pregătiți să intervină în cel mai scurt timp în sprijinul cetățenilor timișeni indiferent de evenimentul la care participă, fie că se află într-o situație de risc, fie într-o situație de urgență.
Se face un apel la toți cei care vor participa la toate aceste evenimente:
– să evite implicarea în activități sau în acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a evenimentelor;
-să respecte recomandările forțelor de ordine;
-dacă sunt însoțiți de copii să îi supravegheze cu atenție;
– iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere.

De asemenea la festival vor fi prezenți alături de jandarmi și polițiștii timișoreni pentru menținerea ordinii publice.
Polițiștii vor avea în vederea ca acest eveniment să se desfășoare în limitele legii, scopul acestora fiind de a preveni, descuraja și combate faptele antisociale.

Si politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii sunt prezenți la eveniment și vor desfărușa activități specifice astfel încât să vina în intampinarea tinerilor cu sfaturi preventive pentru ca aceștia să știe să facă diferența între provocările pozitive și cele negative pe care le întâlnesc în perioada adolescentină.

În proximitatea Muzeului Satului se vor afla și polițiștii rutiri care vor asigura fluidizarea traficului în zonă, controlul circulației rutiere și combaterea blocajelor și accidentelor rutiere. În aceste zile sunt vizați conducătorii auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive.

Totodată, având în vedere că se preconizează prezența unui număr considerabil de persoane, se face apel la o atenție deosebită asupra bunurilor personale pe care le aveți asupra dumneavoastră, astfel încât să nu deveniți vitime ale furturilor din buzunare.
De asemenea, polițiștii timișeni vor acționa la toate evenimentele cu public numeros care se vor desfășura în acest weekend, în județul Timiș astfel încât să fie menținut un climat de ordine și siguranșă publică.

LĂSAȚI UN MESAJ