Evaziunea din spatele ruinelor „Solventul” Timişoara. Afaceriştii care s-au îmbogăţit înşelând statul român

  1077

  Patru oameni de afaceri din Constanţa, printre care un fost preşedinte AVAS, au fost inculpaţi şi trimişi în judecată pentru o evaziune fiscală de aproape 20 de milioane de lei. Totul s-a petrecut în timp ce se punea la pământ Combinatul „Solventul” Timişoara.

  Ioan Lucian Mureşan (fost şef AVAS), Laurenţiu Ionuţ Niculescu, Lavinia Narcisa Niculescu, Aurelia Postole au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Constanţa. Şi firmele conduse de ei: Inter Industries SRL, Profuture SRL, Go Invest RNG, Blue Star Group SRL şi Metal Trade RNG SRL sunt inculpate în acelaşi dosar penal. Procesul va începe la Tribunalul Constanţa.

  Acuzaţiile procurorilor privesc fapte de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi tentativă de evaziune fiscală. În total, spun anchetatorii, s-a creat un prejudiciu de aproape 20 de milioane de lei, prin neplata către stat a unor impozite Ioan Lucian Mureşan, fost şef AVAS, este un specialist în punerea la pământ a foştilor coloşi industriali din România. Prin diferite firme, s-a ocupat de vinderea la fier vechi a combinatului Siderca (Călăraşi), combinatul petrochimic de la Brazi şi combinatul de la Valea Călugărească. Ioan Mureşan este fostul soţ al creatoarei de modă Rita Mureşan. În anul 2008, Valkiria achiziţionează „Solventul” pentru suma de 25 de milioane de euro. Aceasta vinde toate bunurile mobile unei alte firme, Pacifica SRL (care are în spate două societăţi off-shore din Olanda), care la rându-i revinde firmei constănţene Intercom Prest (devenită apoi Inter industries), pentru suma de aproximativ 23 de milioane de euro. După un an, părţile s-au întâlnit şi au renegociat contractul de vânzare-cumpărare, iar în contextul crizei economice, valoarea afacerii scade vertiginos, la suma de 5,5 milioane de euro.
  Continuarea pe adevarul.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ