EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016: Elev din Timiș, ELIMINAT de la proba scrisă la Limba Română după ce a fost prins cu telefonul mobil în sala de examen. UPDATE: S-au afișat baremele de corectare

583
evaluare nationala

Prima probă din cadrul Evaluării Naționale din acest an s-a încheiat fără incidente majore în județul Timiș. Inspectoratul Școlar Timiș transmite că, dintr-un număr de 4.477 de elevi înscriși la proba de astăzi, au participat 4.399. Deci, 77 de candidați nu s-au simțit pregătiți pentru examen și au preferat să nu se prezinte.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, spune că un elev a fost eliminat din examen. Acesta a susținut proba scrisă la Limba Română la Centrul de examen din localitatea Gătaia și s-a ales cu nota 1, fiind prins în timpul examenului cu un telefon mobil asupra lui.

Telefonul mobil a sunat în timpul examenului, comisia aplicând prevederile metodologice și sancționând în modul expus mai sus elevul de clasa a VIII-a„, a declarat Aura Danielescu.

UPDATE: În jurul orei 15.00, Ministerul Educației a făcut publice baremele de corectare a subiectelor din cadrul probei scrise la Limba și Literatura Română.

LĂSAȚI UN MESAJ